Un deputat USR anunţă că votează moţiunea de cenzură dacă nu se găsesc banii necesari pentru o autostradă

Deputatul USR Iulian Bulai i-a transmis premierului Ludovic Orban, printr-un mesaj pe Facebook, că dacă nu vor fi alocate fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada Târgu Mureş - Iaşi, va vota moţiunea de cenzură. Bulai a scris că lipsa infrastructurii în Moldova face sute de victime rutiere.

481 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR anunţă că votează moţiunea de cenzură dacă nu se găsesc banii necesari pentru o autostradă

Un deputat USR anunţă că votează moţiunea de cenzură dacă nu se găsesc banii necesari pentru o autostradă

"Stimate domnule Orban, aţi ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înţeleg că veţi face la fel acum. Dacă nu se mişcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exerciţiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moţiunea de cenzură la urmatoarea moţiune împotriva acestui guvern. Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România şi de Europa şi face sute de victime rutiere în zona noastră", a notat Iulian Bulai în mesajul său.

Acesta transmite că "ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară" pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze.

"Nu mai ignoraţi Moldova. Nu ne luaţi de fraieri. Nu aţi dat bani Moldovei şi asta se ştie. Dacă prin pârghiile pe care le aveţi acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conştiinţa împăcată la următoare moţiune de cenzură. Şi mai conving şi alţi parlamentari modolveni să o facă. Nemţenii şi moldovenii m-au trimis în Parlament să lupt pentru interesul regiunii noastre pe care acum o ignoraţi. Aşa cum aţi făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ţine. Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale", a mai scris deputatul.

Ulterior, Bulai a discutat cu ministrul Transporturilor Lucian Bode şi a transmis că în exerciţiul financiar al UE 2021-2027 nu se prevăd bani pentru Autostrada A8.

"Negocierea nu este finală şi dacă Guvernul reuşeşte să susţină corect cauza României s-ar putea găsi fonduri. Constrângerile propuse în prezent care stabilesc alocări minime pentru alte obiective (high-tech sau “verde”), prin urmare lăsând prea puţini bani pentru infrastructură de transport, nu se potrivesc cu realităţile României. Coeziunea şi reducerea decalajelor trebuie să rămână priorităţi pentru UE. Depinde de cât de bine ştie Guvernul să ne reprezinte interesele să se întâmple asta şi să se găsească fonduri pentru A8", arată deputatul USR într-un mesaj pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici