Un LIDER al coaliţiei o felicită pe Dăncilă pentru poziţia din PE: Aş vrea să văd şi alţi români care să apere imaginea României aşa/ Ce spune Dragnea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a felicitat-o miercuri pe Viorica Dăncilă pentru discursul din Parlamentul European, spunând că dacă protocoalele secrete ar fi fost menţionate în MCV, aceasta ar fi însemnat recunoaşterea unui eşec al mecanismului.

1992 afișări
Imaginea articolului Un LIDER al coaliţiei o felicită pe Dăncilă pentru poziţia din PE: Aş vrea să văd şi alţi români care să apere imaginea României aşa/ Ce spune Dragnea

Primul lider care o felicită pe Dăncilă pentru poziţia din PE: Aş vrea să văd şi alţi români care să apere imaginea României aşa

"Aş vrea să salut şi să îi transmit doamnei premier aprecieri pentru modul în care s-a prezentat, care îi face cinste şi face cinste României. Aş vrea să văd şi alţi români care să apere imaginea României aşa cum a făcut-o doamna Viorica Dăncilă. Bravo ei.. Au fost şi foarte mulţi care au avut curajul să pună degetul pe rană. Am văzut o poziţie a lui Guy Verhofstadt foarte tranşantă legată de statul de drept", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a afirmat că premierul " pus punctul pe i România nu e în situaţia să fie comparată cu alte ţări", în contextul comparaţiei cu Ungaria sau Polonia.

"Haideţi să vedem dacă România va arăta că nu are disponibilitate la dialog, nu va fi capabilă să îşi argumenteze deciziile, e o chestiune ipotetică. Eu iau declaraţiile domnului Timmermans care începe să achieseze la unele lucruri sesizate, precum protocoalele secrete. Dacă ar recunoaşte în MCV protocoalele, abuzurile în justiţiei, ar însemna recunoaşterea unui eşec al mecanismului şi de aceea are această atitudine", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai pus că rezultatul discuţiilor ministrului Tudorel Toader cu Comisia de la Veneţia va fi luat în considerare la Bucureşti.

Dragnea: Vreau s-o felicit pe doamna premier că apărat poziţie şi imaginea României în PE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru prestaţia pe care a avut-o la dezbaterea de miercuri din Parlamentul European, unde şeful Executivului "a apărat poziţia şi imaginea României".

"Vreau s-o felicit cu toată forţa pe doamna premier Viorica Dăncilă penru prestaţia de azi, pentru demnitatea cu care a apărat poziţia şi imaginea României în PE. Unii colegi de-ai noştri au spus şi de la ALDE au spus că ceea ce e important să se întâmple este să se construiască un dialog, dar nu unul într-o singură direcţie. Trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări, în acest caz România, nu cred că trebuie să mai fie date sentinţe epntru că există o campanie mai bună sau mai agresivă de manipulare. (...) Să nu uităm că deciziile CCR sunt obligatorii, trebuie ţinut cont de ele. Chiar o felicit pe doamna premier pentru modul cum s-a comportat azi la Strasbourg", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei de miercuri a Birourilor permanene reunite ale Parlamentului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind statul de drept în România, că i-a informat miercuri pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Şeful Executivului român a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine.

Ulterior dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, urmează să fie dat un vot privind rezoluţia să fie dat în prima şedinţă plenară din luna noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici