Un membru CNSAS cere verificarea noilor miniştri "după speculaţia hazardată a lui Lăzăroiu"

Membrul CNSAS Florin Abraham a solicitat, marţi, Colegiului instituţiei să demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta, menţionând că face acest gest plecând de la "speculaţia cel puţin hazardată" lansată de Sebastian Lăzăroiu în legătură cu Andrei Marga.

780 afișări
Imaginea articolului Un membru CNSAS cere verificarea noilor miniştri "după speculaţia hazardată a lui Lăzăroiu"

Un membru CNSAS cere verificarea noilor miniştri "după speculaţia hazardată a lui Lăzăroiu" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În şedinţa de azi, 8 mai a.c. a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. (...) Solicitarea a plecat de la speculaţiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, potrivit căruia «Aşa am auzit, că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureşan», cu referire la domnul Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care domnul Marga ar fi colaborat cu Securitatea", se precizează într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX de către Florin Abaraham.

Potrivit sursei menţionate, Abraham consideră că o atare măsură, adoptată de Colegiul CNSAS, este necesară pentru a elimina atacurile politice "manipulatoare" asupra Guvernului.

Abraham precizează că speculaţia referitoare la Andrei Marga este "cel puţin hazardată" dacă se are în vedere Decizia 1516/10.05.2007 prin care se certifică faptul că actualul ministru "nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste".

"Personal, regret intoxicarea spaţiului public cu afirmaţii care nu sunt confirmate de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, alegaţii ce ar putea afecta capacitatea de acţiune politico-diplomatică a ministrului Afacerilor Externe, aducând astfel prejudicii intereselor de stat ale României", mai precizează Abraham, conform sursei citate.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, marţi, întrebat despre posibilitatea apariţiei unui dosar de colaborator al Securităţii, sugerată, potrivit presei, de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook, că nu are emoţii, pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

"Domnul Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată", a spus Marga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici