Un nou consulat general al României în Italia deschis, miercuri, la Trieste

Un nou oficiu consular al României a fost deschis, miercuri, la Trieste, în Italia, până la finalizarea lucrărilor de amenajare acesta urmând să funcţioneze cu program redus, potrivit unui comunicat MAE.

420 afișări
Imaginea articolului Un nou consulat general al României în Italia deschis, miercuri, la Trieste

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul informează că, până la finalizarea lucrărilor de amenajare a Consulatului General al României la Trieste, programul de lucru cu publicul va fi luni, marţi şi joi între orele 11.00 şi 14.00.

De asemenea, MAE precizează că, în momentul de faţă, Consulatul General al României la Trieste poate efectua toate serviciile consulare, cu următoarele excepţii: primirea dosarelor de redobândire a cetăţeniei, eliberarea paşapoartelor pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, includerea minorilor în paşapoartele părinţilor şi vize.

Ministerul de Externe susţine că deschiderea unui nou consulat român la Trieste se înscrie în efortul constant depus de MAE în vederea extinderii reţelei consulare pe teritoriul Italiei, venind astfel în sprijinul cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestui stat.

În prezent, în Italia, există o reprezentanţă diplomatică, respectiv Ambasada României la Roma, şi patru oficii consulare de carieră: Consulatul General al României la Milano, Consulatul General al României la Torino, Consulatul General al României la Bologna şi Consulatul General al României la Trieste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici