VIDEO  Un politician care trebuia să-i jure supunere regelui Charles al III-lea a încălcat protocolul şi a dansat haka

Rawiri Waititi, un politician maori, a încălcat protocolul în Parlamentul din Noua Zeelanda trecând credinţa maori înaintea jurământul faţă de regele britanic Charles al III-lea, apariţie presărată cu o reprezentaţie de haka (un dans tipic al poporului maori).

883 afișări
Imaginea articolului Un politician care trebuia să-i jure supunere regelui Charles al III-lea a încălcat protocolul şi a dansat haka

Un politician care trebuia să-i jure supunere regelui Charles al III-lea a încălcat protocolul şi a dansat haka

Parlamentul Noii Zeelande s-a deschis marţi cu deputaţii obligaţi să depună jurământ în faţa regelui Charles, pentru a fi admişi ca membri ai Parlamentului.

Co-liderul partidului politic Te Pati Maori, Rawiri Waititi, şi alţi cinci deputaţi au ales să rămână în locurile lor şi să îşi cinstească înaintaşii, omagiind documentul fondator al ţării, Tratatul de la Waitangi, înainte de a depune jurământul faţă de regelui Charles.

Noul guvern de centru-dreapta format din National Party, New Zealand First şi ACT New Zealand a fost ales în urma votului din octombrie.

Acordul de coaliţie cu trei partide include reducerea utilizării limbii maori şi luarea în considerare a interpretării documentului fondator al ţării în legislaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici