Un senator PNL îl acuză pe Tăriceanu că i-a plagiat proiectul de lege: Aştept scuze publice

Senatorul PNL, Florin Cîţu, îl acuză de plagiat pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinând că, după respingerea de către Senat a proiectului privind eliminarea salariului mediu pe economie pentru muncitorii străini, liderul ALDE vine acum cu aceeaşi propunere de iniţiativă.

613 afișări
Imaginea articolului Un senator PNL îl acuză pe Tăriceanu că i-a plagiat proiectul de lege: Aştept scuze publice

Un senator PNL îl acuză pe Tăriceanu că i-a plagiat proiectul de lege: Aştept scuze publice

"Azi surpriză mare! S-a întâmplat un lucru care mi se tot întâmplă. Senatorii din coaliţia de la putere, după ce îmi critică, înjură şi votează impotirva proictele de lege, sfârşesc prin a le susţine şi a-mi vorbi frumos despre ele. Ieri mi s-a întâmplat cu liderul PSD de la Senat azi mi se întâmplă cu Preşedintele ALDE. Călin Popescu Tăriceanu propune, după o şedinţa a partidului său, exact ce am propus eu şi a fost supus la vot şi apoi respins de PSD -ALDE în data de 17 septembrie. Este vorba despre eliminarea restricţiilor pentru importul de forţă de muncă din spaţiul non -EU. Concret este vorba eliminarea salariului mediu pe economie pentru muncitorii străini", a scris senatorul PNL, Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Liberalul a precizat că aşteaptă scuze publice, dacă liderul ALDE ştia că proiectul pe care l-a anunţat a fost deja depus de acesta.

"Am două variante: Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care nu a fost prezent la şedinţa nu a fost informat de senatorii ALDE despre această iniţiativă care poartă semnătura mea/.Domnul Călin Popescu Tăriceanu ştie că această iniţiativă prezentată de dânsul îmi aparţine. În aceste condiţii aştept scuze publice pentru că ce face domnia să acum, numai elegant nu este", a adăugat Cîţu.

Senatorul PNL i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu să fie corect şi să nu iniţieze alt proiect legislativ, ci să susţină propunerea sa care se află în prezent în dezbatere la Camera Deputaţilor.

„În final mă adresez direct domnului Preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Domnule Preşedinte. Nu este nevoie de încă o iniţiativă identică cu a mea, doar pentru a fi promovată de ALDE. Iniţiativă mea este în acest moment în dezbatere la Cameră Deputaţilor. Votaţi-o! Pentru că este o iniţiativă liberală şi nu o respingeţi doar pentru că este iniţiativă lui Citu. Eleganţă este o trăsătură a liberalilor. Domnule Tăriceanu, fţti corect!”, a completat Cîţu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la finalul şedinţei de joi a Biroului Politic Central al ALDE, că partidul are în vedere depunerea unui proiect prin care muncitorii străini care vin în România să încaseze salariul minim, în loc de salariului mediu pe economie.

"Azi venim cu o nouă propunere pentru muncitorii străini, ca ei să fie plătiţi cu salariul minim şi nu mediu aşa cum este acum. Să nu existe o obligaţie din partea angajatorilor să fie plătiţi cu salariul mediu brut, ci cu salariul minim", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la încheierea şedinţei Biroului Politic Central al ALDE.

Acesta a susţinut că o astfel de măsuri este necesară, "având în vedere criza majoră de muncă din economia românească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici