Ungaria interzice cetăţenilor dreptul de a-şi schimba legal sexul

  • Ungaria a interzis cetăţenilor schimbarea legală a sexului
  • Grupurile de activişti condamnă decizia
  • Acţiunea ar putea conduce la intoleranţă şi discriminare faţă de comunitatea LGBTQ din ţară
690 afișări
Imaginea articolului Ungaria interzice cetăţenilor dreptul de a-şi schimba legal sexul

Sursa foto: profimedia

Parlamentul maghiar a votat marţi pentru a împiedica persoanele transexuale şi intersex să-şi schimbe sexul pe documentele de identitate. Parlamentarii au votat cu o majoritate de 134 de voturi contra a 56 pentru a defini sexul aşa cum este înregistrat în certificatul de naştere.

Amnesty International şi grupurile de activişti din Ungaria au condamnat mişcarea ca fiind instigatoare la ură, intoleranţă şi discriminare faţă de membrii comunităţii LGBTQ din ţară. Legea încalcă dreptul fundamental constituţional şi au fost înaintate solicitări din partea LGBTQ pentru a fi revizuită de către Curtea Constituţională.

Guvernul maghiar apără legea şi în replică afirmă că nu afectează drepturile cetăţenilor de a experimenta şi exercita după bunul plac identităţile pe care şi le arogă.

La începutul acestei luni, Ungaria a scăzut în clasamentul european al ţărilor uniunii din cauza politicilor care vizează comunitatea LGBTI.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici