Ungureanu asigură comunitatea maghiară că îi este partener în toate demersurile de identitate etnică

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu transmite comunităţii maghiare că protecţia drepturilor minorităţilor naţionale, în vederea păstrării şi promovării identităţii etnice şi culturale, este un obiectiv principal pe care şi l-a asumat şi asigură că va fi un partener în toate demersurile în acest sens.

263 afișări
Imaginea articolului Ungureanu asigură comunitatea maghiară că îi este partener în toate demersurile de identitate etnică

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei, şeful Guvernului român arată că acceptarea şi promovarea diversităţii reprezintă normalitatea europeană, iar aceste idealuri rămân valabile şi în prezent în România, întărind identitatea europeană comună a celor două ţări.

"Astăzi, românii şi maghiarii îşi doresc împreună consolidarea statului naţional român modern, reprezentanţii comunităţii maghiare din România fiind respectaţi pentru contribuţia lor eficientă la guvernarea ţării şi pentru eforturile de a întări şi promova prestigiul României în lume. În proiectul pe care mi l-am asumat în faţa tuturor cetăţenilor români acum o lună se regăseşte la loc de seamă şi protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale din România, în vederea păstrării şi promovării identităţii etnice şi culturale a fiecărui cetăţean. Pot să vă asigur că voi fi partenerul dumneavoastră în toate demersurile ce ţin de exercitarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi de păstrarea valorilor comune, precum şi de combaterea intoleranţei", spune Ungureanu.

Mesajul cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei este transmis şi în contextul în care Guvernul a acceptat, marţi, să lanseze în dezbatere un proiect de hotărârr solicitat de UDMR şi criticat de opoziţie privind înfiinţarea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a unor linii cu predare în limba maghiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici