Ungureanu: Căderea Guvernului prin moţiune de cenzură ar conduce la semianarhie instituţională

Căderea Guvernului în urma moţiunii de cenzură pregătite de opoziţie ar indica faptul că România este o ţară instabilă politic şi caracterizată de semianarhie instituţională, fiind complet dăunător la adresa stabilităţii politice şi economice, a declarat, joi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

949 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Căderea Guvernului prin moţiune de cenzură ar conduce la semianarhie instituţională

Ungureanu: Căderea Guvernului prin moţiune de cenzură ar conduce la semianarhie instituţională (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Dacă moţiunea are ca motiv UMF, este una dintre rarele ocazii în care există moţiune pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege. Dacă este nevoie de o moţiune pentru a prăbuşi un guvern care abia s-a instalat şi merge foarte bine, efectul strategic este nefericit, pentru că dacă trece, arătăm exact ceea ce nu trebuie să arătăm, şi anume că România este o ţară instabilă politic, o ţară în care preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul unei întregi populaţii, o ţară în care schimbarea de guverne nu duce la altceva decât la semianarhie instituţională, cu lumea pregătită de alegeri, dar nu şi pentru a-şi face treaba. Este riscant şi complet dăunător la adresa stabilităţii noastre politice şi economice", a spus Ungureanu, la postul public de radio.

El a mai susţinut că o astfel de moţiune pe tema UMF nu are obiect, deoarece universitatea s-a angajat să pună în aplicare hotărârea de guvern.

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată săpămâna trecută de Guvern.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va depune moţiune de cenzură pe 17 aprilie, iar documentul va consemna nu doar "cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR" în chestiunea UMF Târgu Mureş, ci şi "cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici