Ungureanu, despre comisarul european: O situaţie penibilă. Aveam toate motivele să cerem Justiţia

Fostul ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, la Braşov că situaţia în care s-a ajuns legată de portofoliul alocat României în CE este ”cel puţin penibilă” din cauza disputei dintre preşedinte şi premier, el susţinând că România putea solicita portofoliul Justiţiei.

567 afișări
Imaginea articolului Ungureanu, despre comisarul european: O situaţie penibilă. Aveam toate motivele să cerem Justiţia

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

”Ar trebui dezbătut felul în care am ajuns să avem un comisar european pe un portofoliu lipsit de încărcătură. Ceva nu a funcţionat aici şi pun sub semnul întrebării pe de o parte modul în care a fost negociată poziţia, mă refer la portofoliu, nu mă refer la persoană. Sunt convins că disputa continuă dintre preşedinte şi premier ne face un cumplit rău, inclusiv pe chestiunea aceasta, pentru că au fost două forţe politice reprezentative care au tras în direcţii opuse şi am ajuns într-o situaţie cel puţin penibilă. România putea să aspire la mai mult”, a afirmat Ungureanu.

El a precizat că, dacă nu avea şanse pentru un portofoliu de care să fie legate fondurile europene, atunci avea şansa unui domeniu ”cu încărcătură politică semnificativă”.

”Unul dintre portofoliile puternice la care puteam aspira este portofoliul pe justiţie şi cred că aveam toate motivele să cerem portofoliul pe Justiţie. Avem succese remarcabile în ceea ce priveşte activitatea DNA, activitatea DIICOT, reforma în curs a sistemului de justiţie din România. Portofoliul pe Justiţie mai ales asumat de noi ar fi fost proba suplimentară a faptului că România păşeşte bine, ca să nu vă mai spun ce însemna să ai portofoliul pe Justiţie şi în acelaşi timp să faci paşi înainte în chestiunea desfiinţării MCV asupra noastră”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici