Ungureanu la Iaşi: Mergeţi la referendum. Salvaţi România salvând preşedintele ales

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le-a spus, sâmbătă, participanţilor la mitingul de la Iaşi, că din nou Moldova trebuie să salveze ţara, ca şi acum 150 de ani, el îndemnând oamenii să meargă la referendum pentru a salva România salvându-l pe preşedintele ales legitim.

173 afișări
Imaginea articolului Ungureanu la Iaşi: Mergeţi la referendum. Salvaţi România salvând preşedintele ales

Ungureanu la mitingul de la Iaşi: Mergeţi la referendum să salvaţi România salvând preşedintele ales (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Iar trebuie Moldova să salveze Ţara Românească, ca acum 150 de ani. (...) Venim ca acum 150 de ani să salvăm o ţară. De aici au plecat Cuza, Kogălniceanu, Costache Negri. Acum ei încearcă să ne aducă din nou în sălbăticie. Dar moldovenii se vor strânge iar ca acum 150 de ani", a spus Ungureanu, îndemnându-i pe oameni să scape România de "barbari cu rânjetul lor gras".

"Vreţi legi făcute de infractori, de mincinoşi, de oameni care nu vin la muncă? Noi suntem adevărata opoziţie la toată minciuna şi la tot falsul din această ţară", le-a mai spus fostul premier praticipanţilor la miting.

Ungureanu a admis că poate au greşit Traian Băsescu, Emil Boc şi el, dar a susţinut că tot ceea ce au încercat să facă a fost spre binele tuturor, spre binele copiilor.

"Totul a fost pentru ca această ţară să nu moară astăzi, mâine să se înalţe, pentru că nu vrem să se întâmple răul. Ce doresc ei de la noi? Vor ca noi să tăcem, vor să împartă ţara, vor ca niciunul să nu vedem România în Europa, vor să facă o ţară care să se scrie cu literă mică", a mai susţinut liderul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta.

"Vine Victor Ponta în faţa noastră şi ne spune că Traian Băsescu e rău şi trebuie înlocuit. Spune asta un om care o biografie falsificată, un om care a minţit, un om care minte aşa cum respiră. (...) Vine Crin Antonescu şi ne spune că Traian Băsescu e rău şi trebuie înlocuit. Cine e domnul Crin Antonescu? A venit la serviciu în Parlament 5 minute din 8 ore. Ia cineva salariu pentru cinci minute lucrate în 8 ore? (...) Vin Crin Antonescu şi Victor Ponta şi spun cum au jurat pe Constituţie să o apere, dar omoară Constituţia şi rup legile. (...) Promit fericire, şi leul se duce la pământ. Promit nume bun al României, şi am ajuns oaia neagră a Europei. Ei spun că respectă poporul şi când îi întrebi de ce nu pun în aplic referendumul din 2009 spun că acest lucru nu trebuie să se întâmple, spun că poporul e prost, iar ei sunt elita. Eu nu pot să am încredere în asemenea oameni", a adăugat Ungureanu.

Fostul premier a susţinut că Traian Băsescu e în primul rând un om corect.

"Când l-am votat 5 milioane de români am votat un om care ştiam cum este: implicat, hotărât, decis, încăpăţânat, vorbeşte. Când l-am votat am ştiut pe cine punem la Cotroceni. Acum ne spune că nu e bun cineva care a luat 9000 de voturi. Traian Băsescu a spus adevărul şi atunci când a fost foarte dureros. Pe 29 iulie trebuie să salvăm România salvând preşedintele care e legitim ales. Acest lucru trebuie să ne îndemne să mergem la vot, să nu stăm acasă şi să votăm «NU». (...) Împreună la greu reuşim să învingem şi apoi împreună la bine vom face o ţară respectată, prosperă", a spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a încheiat spunând "Moldova salvează democraţia în România şi pe 29 de întâlnim să sărbătorim".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici