Ungureanu: Parlamentarii trebuie să revină la dezbaterea pachetului legilor securităţii naţionale

Liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, în legătură cu situaţia din Algeria, unde doi români şi-au pierdut viaţa, că România nu este o ţară ferită de incidenţa terorismului internaţional, iar parlamentarii trebuie să revină la dezbaterea pachetului legilor securităţii naţionale.

110 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Parlamentarii trebuie să revină la dezbaterea pachetului legilor securităţii naţionale

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să ne punem, ca oameni politici responsabili, întotdeauna problema că România nu este o ţară ferită de incidenţa terorismului internaţional, iar, din punct de vedere parlamentar, acest lucru ar trebui să-i convingă pe parlamentarii români că este nevoie de a reveni la dezbaterea privind pachetul legilor securităţii naţionale, astfel încât să avem constituit un cadru legislativ coerent aplicabil în ceea ce priveşte acţiunea şi competenţa organismelor instituţiilor statului cu atribuţii în acestă materie a luptei împotriva terorismului", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, fost ministru de Externe, luni, la o conferinţă de presă.

El a spus că nu se va pronunţa asupra calităţii comunicării între autorităţile române şi cele algeriene, dar a avut "neplăcuta surpriză" să vadă că guvernanţii nu ratează niciun moment pentru a se evidenţia în media.

"Remarc neplăcuta surpriză pe care am avut-o văzând că guvernanţii nu ratează absolut niciun moment pentru a se evidenţia în media şi în condiţiile în care ceea ce s-a întâmplat românilor prezenţi în zona de conflict a fost dramatic, iar finalul pentru doi cetăţeni tragic. Transmitem sincere condoleanţe familiilor îndurerate, dar, ca oameni de bun simţ, am fi apreciat mai mult dacă se pronunţau doar reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii în domeniu prin intermediul purtătorilor de cuvânt şi nu pleiada de oameni politici care nu ratează nicio ocazie pentru a se pune în valoare indiferent de subiect", a mai spus Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici