Ungureanu: PDL şi liberalii care se simt de dreapta să participe la reconstrucţia dreptei

Preşedintele Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, că invită PDL, dar şi pe liberalii “care sunt de dreapta şi gândesc liberalismul nu ca pe un compromis între stânga şi dreapta” să participe la relansarea dreptei, alături de FC.

514 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: PDL şi liberalii care se simt de dreapta să participe la reconstrucţia dreptei

Ungureanu: PDL şi liberalii care se simt de dreapta să participe la reconstrucţia dreptei (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PDL Arad, că "Forţa Civică se anunţă pregătită pentru a demara reconstrucţia dreptei europene în România", iar aceasta "trebuie să înceapă de la Arad, unde cooperarea cu structura locală a PDL a funcţionat fără greş".

"Forţa Civică va intra în opoziţie cu cei patru parlamentari pe care-i are, un senator şi trei deputaţi. Înţelegem să apărăm, alături de PDL, principiile care au stat la baza configurării ARD. Acest lucru se poate şi este invitaţia pe care o anunţăm acum pentru PDL", a spus Ungureanu.

Preşedintele Forţei Civice a declarat că, având în vedere că ARD "nu şi-a atins obiectivul electoral dezirabil, în speţă 28 - 30 la sută", această formulă electorală are nevoie de o reconstrucţie, "bazându-se în continuare pe declaraţia de principii semnată de preşedinţii partidelor componente".

"Acel protocol principial (semnat de co-preşedinţii ARD - n.r.) nu a fost niciodată rupt sau denunţat (...) Nu am auzit încă nicio voce ridicându-se împotriva acelui protocol (…) În scurt timp va trebui să decidem alături de PDL modul în care vom colabora la nivel parlamentar, totul printr-un protocol clar", a spus Ungureanu.

El a lansat o invitaţie şi către liberalii care se simt de dreapta, "parlamentari sau nu", să participe la reconstrucţia Dreptei.

"Există mulţi membri PNL care sunt de dreapta şi care gândesc liberalismul nu ca pe un compromis între stânga şi dreapta. Locul lor este, într-un viitor apropiat, tot într-o construcţie de dreapta, acolo unde compromisul ideologic şi politic nu-şi va găsi locul", a spus preşedintele Forţei Civice.

Unguranu a declarat că obiectul dreptei relansate va fi câştigarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din 2014.

"Paşii pe care urmează să-i facă Forţa Civică se compun în funcţie de anul 2014. Ţinta noastră este unificarea dreptei româneşti, pornind de la principiile care au stat la baza ARD. Obiectivul este câştigarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale", a spus Ungureanu.

Fostul premier a mai spus că acum "ceea ce contează este ca opoziţia să aibă o voce articulată, clară şi unică".

"De azi suntem dispuşi să fim vocea critică împotriva tuturor greşelilor pe care le va face puterea (…) Nu credem că USL se va comporta altfel în anul care urmează decât a făcut-o în jumătatea acestui an, în dispreţul total al democraţiei, faţă de instituţiile statului de drept, atacând continuu independenţa Justiţiei şi promovând în Parlament nume care nu sunt nicicum reprezentative pentru aştepările şi exigenţele electoratului", a mai declarat Ungureanu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că la Colegiul Director s-a decis să se propună celor patru parlamentari din Forţa Civică, PNŢCD şi Noua Republică ce au candidat sub ARD să facă parte din grupul parlamentar al PDL.

Întrebat dacă în opoziţie ar putea exista şi o colaborare cu PP-DD, Ungureanu a declarat: "Vom vedea dacă e posibilă colaborarea cu PP-DD, dar noi suntem deschişi la orice colaborare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici