Unicameralismul şi reducerea numărului de parlamentari, priorităţi ale PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că votul românilor pentru unicameralism şi reducerea numărului de parlamentari reprezintă prioritatea zero pentru PDL, partid care speră să găsească deschidere la PSD şi PNL pentru modificarea Constituţiei în acest sens.

33 afișări
Imaginea articolului Unicameralismul şi reducerea numărului de parlamentari, priorităţi ale PDL

Unicameralismul şi reducerea numărului de parlamentari, priorităţi ale PDL

El a făcut declaraţia la finalul întâlnirii liderilor PDL care a avut loc la Poiana Braşov.

"Votul românilor nu se discută, se aplică", a spus Boc.

Boc a spus că PDL are ca obiectiv îndeplinirea voinţei românilor privind modernizarea statului.

El a spus că alte priorităţi sunt Legea reformei sistemului de pensii şi Legea responsabilităţii fiscale, ambele fiind necesar de adoptat în sesiunea legislativă care începe luni.

Boc a menţionat ca prioritate Legea educaţiei naţionale, adoptată prin proces parlamentar plecând de la proiectul Miclea.

Premierul a menţionat şi continuarea Programului Prima Casă.

El s-a referit şi la Statutul Minorităţilor, despre care a spus că va reintra în discuţia Parlamentului după întreruperea dezbaterilor în 2007.

Boc a menţionat că PDL rămâne un partener credibil de guvernare pentru UDMR, Independenţi şi Minorităţi şi că se va cere organizaţiilor judeţene ale democrat-liberalilor să găsească modalităţi de colaborare cu PNŢCD, partid care a susţinut PDL la alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici