Unirea, pandemia şi alegerile. Mesajele politicienilor de Ziua Naţională. Ce au postat Orban, Ciolacu, Barna şi Tomac

  • Orban dă exemplul unirii pentru a depăşi pericolul reprezentat acum de pandemie: Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru
  • La fel şi Ciolacu: Împreună, să ne apărăm ţara de un duşman invizibil, cu care s-au luptat prea puţin şi prea haotic până acum
  • Tomac: Anul acesta, din păcate, această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii
  • Dan Barna postează o pildă: Pe 1 îi zici că o iubeşti, pe 6 îi şi dovedeşti
428 afișări
Imaginea articolului Unirea, pandemia şi alegerile. Mesajele politicienilor de Ziua Naţională. Ce au postat Orban, Ciolacu, Barna şi Tomac

Unirea, pandemia şi alegerile. Mesajele politicienilor de Ziua Naţională. Ce au postat Orban, Ciolacu, Barna şi Tomac

În plină epidemie de Covid-19, parada militară de 1 decembrie a fost restrânsă la 400 de persoane, iar accesul publicului a fost interzis.  

În aceste condiţii, politicienii au transmis, pe canale oficiale sau în postări pe Facebook, mesaje de Ziua Naţională, ce amintesc de trecut, de Marea Unire, dar şi de prezent, de alegeri şi de criza coronavirusului. 

“Ziua Naţională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârşirea statului naţional. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost şi perioade de grea încercare, pe care românii le-au depăşit uniţi în atingerea unor idealuri sau depăşirea unor situaţii de criză. Astăzi, când ne vedem nevoiţi, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Naţională fără parade, defilări şi alte evenimente intrate în tradiţie, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuţi, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră. Ne emoţionează semnificaţia acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea naţională şi stăruinţa unui popor de a deveni o naţiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile româneşti în interiorul aceloraşi graniţe. Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăşi cu bine dând dovadă de coeziune şi maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul, doar prin convergenţa tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români, iar următoarea Zi Naţională a României să ne găsească pe toţi cu bine şi să o sărbătorim din nou aşa cum se cuvine!”, este mesajul transmis de premierul Ludovic Orban.

„Astăzi, de 1 Decembrie, e timpul să ne amintim de curajul înaintaşilor noştri de a construi România. Curajul lor înseamnă ca azi să continuăm să luptăm pentru ceea ce este corect! Să luptăm pentru ca naţiunea noastră să treacă mai repede peste aceste momente dificile! Ca români, suntem chemaţi să ne apărăm, cu toţii, ţara din nou! Împreună, să ne apărăm ţara de un duşman invizibil, cu care s-au luptat prea puţin şi prea haotic până acum. Cu toţii, putem îndrepta naţiunea noastră în direcţia cea bună!”, a scris pe Facebook liderul PSD Marcel Ciolacu.

„De Ziua Naţională, ar trebui să ne onorăm istoria, eroii şi progresul nostru ca naţiune. De Ziua Naţională, ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc! De bucatele noastre. De tradiţiile noastre. De familie şi prieteni. Anul acesta, din păcate, această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii. Astăzi, de 1 Decembrie, e timpul să ne amintim de curajul înaintaşilor noştri de a construi România. Curajul lor înseamnă ca azi să continuăm să luptăm pentru ceea ce este corect! Să luptăm pentru ca naţiunea noastră să treacă mai repede peste aceste momente dificile! Ca români, suntem chemaţi să ne apărăm, cu toţii, ţara din nou! Împreună, să ne apărăm ţara de un duşman invizibil, cu care s-au luptat prea puţin şi prea haotic până acum. Cu toţii, putem îndrepta naţiunea noastră în direcţia cea bună! Ştim cum. Avem soluţiile! Şi avem şi dorinţa de a ne uni din nou în jurul unui singur scop. Împreună, putem să ne salvăm ca o naţiune puternică!

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, scrie pe Facebook şi Eugen Tomac, preşedintele Partidului MIşcarea Populară.

Mesajul preşedintelui Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, este mai simplu. „Pe 1 îi zici că o iubeşti, pe 6 îi şi dovedeşti”, spune mesajul lui Barna, postat pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici