UNPR: În urma consultărilor să se contureze majoritate capabilă să continue drumul corect al României

Progresiştii consideră că votul de la moţiunea de cenzură "trebuie privit cu mult calm şi responsabilitate", UNPR exprimând speranţa ca, în urma consultărilor, "să se contureze o majoritate parlamentară capabilă să continue drumul corect pe care România s-a angajat în ultimii ani".

491 afișări
Imaginea articolului UNPR: În urma consultărilor să se contureze majoritate capabilă să continue drumul corect al României

UNPR: În urma consultărilor să se contureze majoritate capabilă să continue drumul corect al României (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Votul de astăzi de la moţiunea de cenzură trebuie privit cu mult calm şi responsabilitate. Este dreptul suveran al Parlamentului să acorde, respectiv să retragă încrederea acordată Executivului. Evenimentul de astăzi se află în interiorul mecanismelor instituţionale, normale, ale vieţii parlamentare şi democratice", se arată într-un comunicat al UNPR.

Uniunea consideră că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o victorie sau despre o înfrângere pentru niciunul dintre partidele parlamentare.

"Este un moment de cumpănă pentru România şi trebuie privit cu toată responsabilitatea de către forţele politice. UNPR îşi exprimă speranţa ca, în urma consultărilor, să se contureze o majoritate parlamentară capabilă să continue drumul corect pe care România s-a angajat în ultimii ani", menţionează sursa citată.

UNPR precizează că va participa la consultările de la Cotroceni şi va susţine acea formulă care este în acord cu principiile sale: "cu apărarea interesului naţional, consolidarea dialogului social şi asigurarea stabilităţii politice a României".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici