Urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, aprobată în Comisia juridică. Plenul Camerei Deputaţilor va vota în 23 februarie

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, miercuri, cererile DNA privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

1896 afișări
Imaginea articolului Urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, aprobată în Comisia juridică. Plenul Camerei Deputaţilor va vota în 23 februarie

Urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, aprobată în Comisia juridică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE: O nouă cerere de arestare a lui Udrea va fi votată de plenul Camerei Deputaţilor în 23 februarie

Deputaţii vor analiza în plen, luni, de la ora 16,00, cererile DNA de începerea a urmăririi penale şi respectiv de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", a declarat secretarul Camerei, deputatul Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului Permanet.

Mircovici a precizat că joi va avea loc o şedinţă "formală" a Biroului Permanent al Camerei, după primirea rapoartelor Comsiei juridice în acest caz.

"Mâine, va fi o şedinţă scurtă a Biroului Permanent al Camerei, după ce vor veni cele două rapoarte pentru cererile ministrului Justiţiei, respectiv a procurorului general în cazul doamnei deputat Elena Udrea şi se va stabili în cursul zilei de mâine, e pur formal, pentru că decizia a fost luată astăzi, în sensul că şedinţa de plen va fi luni la ora 16,00 şi pentru luni la ora 16.00 va fi informată mâine şi doamna deputat, şi ministrul Justiţiei, şi procurorul general, după ce se primesc rapoartele respective de la Comisia juridică", a explicat Mircovici.

Preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a precizat că deputaţii din comisie au avizat cererea de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea cu 23 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi două abţineri.

El a spus că deputaţii membri ai Comisiei juridice au avizat şi cererea de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea cu 16 voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 abţineri, iar două voturi au fost anulate, fiind neutilizate.

Ciucă a spus că, în cazul ambelor cereri, la Comisia juridică au fost prezenţi 25 de membri.

El a mai spus că, din punct de vedere procedural, Comisia juridică şi-a îndeplinit obligaţia de a o anunţa pe Elena Udrea şi de a-i da posibilitatea de a se adresa acestui for, avocatul Elenei Udrea precizând, după ce s-a consultat cu clienta sa, că aceasta renunţă la această posibilitate.

Ciucă a arătat că cele două rapoarte vor fi elaborate de către Comisia juridică şi transmise Biroului Permanent, care va convoca plenul în cinci zile, potrivit Regulamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici