Urme suspecte de cocaină, găsite după petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss

Urme suspecte de cocaină au fost găsite după câteva petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss, la care au participat aliaţi politic ai acesteia, scrie The Guardian.

756 afișări
Imaginea articolului Urme suspecte de cocaină, găsite după petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss

Urmele de drog ar fi fost descoperite la domeniul Chevening vara trecută, cu câteva zile înainte ca Truss să câştige concursul pentru conducerea conservatoare şi să devină prim-ministru, potrivit unor surse.

Un membru al personalului a afirmat că a testat pulberea cu ajutorul unui tampon care îşi schimbă culoarea atunci când intră în contact cu cocaina, iar acesta a indicat că drogul era prezent.

Posesia de cocaină este o infracţiune penală care poate duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la şapte ani sau la o amendă nelimitată.

În iulie, guvernul a lansat o nouă campanie împotriva consumatorilor ocazionali de droguri, anunţând că paşapoartele acestora ar putea fi confiscate.

Surse separate au descris găsirea unor urme similare în birourile de la Downing Street nr. 10 după două petreceri organizate pe vremea când Boris Johnson era prim-ministru.

Personalul care lucrează la domeniul Chevening susţine că, în două rânduri, a găsit urme de praf alb pe o măsuţă laterală dintr-o sală de jocuri, după nopţi în care Truss era invitată la casa de la ţară din Kent, un refugiu al miniştrilor de externe.

Truss, pe atunci ministru de externe, a găzduit o reuniune la casa din secolul al XVII-lea, clasată în clasa I, în weekendul 19-21 august, în timp ce campania sa era în plină desfăşurare. O altă adunare a avut loc în weekendul 2-4 septembrie. O serie de aliaţi politici au fost prezenţi la ambele weekenduri.

Chevening este o casă situată pe o suprafaţă de 3.000 de hectare. Utilizarea conacului de 115 camere este în mod tradiţional acordată secretarului de stat pentru afaceri externe, iar întreţinerea acestuia este finanţată de un fond înfiinţat printr-o lege a parlamentului.

Conform unei persoane din interior, cocaina a fost folosită pe scară largă în Whitehall, folosită şi de către unii dintre aliaţii politici ai lui Truss.

Truss a rezistat doar 45 de zile ca prim-ministru. Mini-bugetul prezentat de cancelarul ei de atunci, Kwasi Kwarteng, la sfârşitul lunii septembrie, a provocat o cădere liberă a pieţelor de obligaţiuni de stat din Marea Britanie şi a forţat Banca Angliei să cheltuiască miliarde de lire sterline pentru a cumpăra datorie guvernamentală pentru a proteja stabilitatea pieţei.

Separat, surse care au lucrat în Downing Street nr. 10 în timpul mandatului lui Johnson au afirmat că au fost găsite reziduuri de pudră albă după două petreceri organizate în complexul de birouri, în ciuda restricţiilor Covid-19. Se pare că Johnson nu a fost prezent la niciuna dintre aceste petreceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici