USL ia în considerare cuplarea alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare în 2014

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat că USL ia în considerare varianta în care alegerile prezidenţiale din 2014 să fie organizate concomitent cu cele europarlamentare, existând ideea la nivelul USL ca preşedintele să-şi preia mandatul mai târziu.

692 afișări
Imaginea articolului USL ia în considerare cuplarea alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare în 2014

USL ia în considerare cuplarea alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare în 2014 (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Întrebat, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea TV dacă au fost discuţii la nivelul USL şi dacă se ia în considerare cuplarea alegerilor europarlamentare de anul viitor cu cele prezidenţiale, Chiţoiu a răspuns: "Da, luăm în considerare, au fost discuţii la nivelul USL".

El a explicat că numai în momentul în care încep discuţiile pentru modificarea Constituţiei va fi abordată concret posibilitatea unificării celor două tipuri de alegeri.

"Bineînţeles că vor avea loc ulterior negocieri cu preşedintele României, dacă este dispus să-şi întrerupă mandatul în luna mai – când vor fi alegerile europarlamentare, pentru că s-au decalat cu o lună la nivel european şi inclusiv în România – sau se va merge pe o formulă să se facă alegerile (prezidenţiale, n.r.) în luna mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actualului preşedinte", a explicat Chiţoiu.

Vicepreşedintele PNL a menţinat că USL susţine ideea reducerii numărului de parlamentari la 300 de aleşi, însă cu menţinerea sistemumului bicameral.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, la începutul anului, la o şedinţă a CSM, declarând, cu acea ocazie, că nu a acceptat şi nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", intervenţii politice în Justiţe.

"Aşa că nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, până îmi termin al doilea mandat. Nu îmi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", spunea preşedintele, vorbind despre acceptarea influenţelor politice în justiţie.

Actualul mandat al preşedintelui Băsescu expiră în decembrie 20014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici