USL: Reactualizarea listelor electorale nu afectează atribuirea mandatelor la localele din iunie

Senatorul PSD Dan Şova a susţinut, joi, că reactualizarea listelor electorale, solicitată în acest moment de CC, nu va afecta atribuirea mandatelor aleşilor locali în cadrul scrutinului din 10 iunie.

237 afișări
Imaginea articolului USL: Reactualizarea listelor electorale nu afectează atribuirea mandatelor la localele din iunie

USL: Reactualizarea listelor electorale nu afectează atribuirea mandatelor la localele din iunie

Şova a spus că la alegerile locale nu s-a utilizat un prag de validare şi că mandatul aleşilor locali a fost atribuit celui care a obţinut cele mai multe voturi.

"Am văzut că doamna Sulfina Barbu a ridicat problema asta. Pot să vă spun că alegerile locale nu au fost făcute cu prag. Ştim că voturile obţinute de USL au fost 4.400.000, deci nu se punea problema unui prag. Ştim că la locale cel situat pe locul întâi, cu cele mai multe voturi, lua mandatul, deci nu are niciun fel de importanţă", a spus Şova.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, dacă listele electorale permanente nu sunt reale sau sunt puse sub semnul întrebării, ar trebui invalidate şi alegerile locale.

"Din moment ce avem o listă anunţată de ministrul Administraţiei şi Internelor înainte de referendum, nu înţeleg de unde au venit aceste neclarităţi referitoare la listele electorale permanente. Dacă se pun sub semnul întrebării listele electorale permanente comunicate de MAI, dacă listele electorale permanente nu sunt reale, cred că trebuie să fie invalidate şi alegerile locale", a precizat Sulfina Barbu.

Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În acelaşi timp, Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici