USL: Restricţiile pentru muncitorii români în UE certifică slaba coordonare a politicii externe

USL consideră că existenţa restricţiilor pentru muncitorii români în unele state UE certifică slaba capacitate a coordonatorilor politicii externe româneşti de a duce o campanie susţinută şi cu rezultate, de sprijinire a românilor aflaţi în căutarea unui trai mai bun.

245 afișări
Imaginea articolului USL: Restricţiile pentru muncitorii români în UE certifică slaba coordonare a politicii externe

USL: Restricţiile pentru muncitorii români în UE certifică slaba coordonare a politicii externe (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

USL precizează, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că a luat act cu satisfacţie de decizia Italiei de a ridica restricţiile impuse pe piaţa muncii, pentru cetăţenii români.

"USL consideră această decizie ca fiind absolut firească, dat fiind aportul substanţial adus de muncitorii români în ultimii ani la dezvoltarea economiei italiene. USL îşi exprimă, totodată, regretul că această decizie nu a venit mai devreme, în condiţiile în care măsurile de restricţie a pieţei muncii s-au dovedit inutile şi contrare principiilor europene privind libera circulaţie a forţei de muncă", afirmă USL.

Uniunea atrage atenţia că în UE există şi alte state care au introdus restricţii pentru muncitorii români. "În numeroase state europene precum Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Spania şi Marea Britanie accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii este restricţionat. Existenţa restricţiilor pentru muncitorii români certifică slaba capacitate a coordonatorilor politicii externe româneşti de a duce o campanie susţinută şi cu rezultate, de sprijinire a românilor aflaţi în căutarea unui trai mai bun, în afara graniţelor. Din păcate, lipsa de preocupare a actualei puteri pentru problemele curente ale cetăţenilor români se manifestă nu doar cu privire la cei care locuiesc în România, şi se confruntă cu politicile severe ale actualei guvernări, ci şi cu privire la cei din Diaspora, văzuţi doar ca votanţi siguri, sensibili la propaganda ieftină portocalie", precizează USL.

Comisia Europeană va anunţa vineri care state membre UE îşi vor păstra restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a anunţat agenţia bulgară BTA, citată de site-ul Novinite.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici