USL: Ultimul politician care a confiscat simbolurile olimpice a fost Hitler. După el a urmat Băsescu

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat joi că ultimul politician care a confiscat simbolurile olimpice a fost Hitler, iar după acesta a urmat Traian Băsescu, el cerându-i preşedintelui suspendat să înceteze să folosească "flacăra democraţiei".

431 afișări
Imaginea articolului USL: Ultimul politician care a confiscat simbolurile olimpice a fost Hitler. După el a urmat Băsescu

USL: Ultimul politician care a confiscat simbolurile olimpice a fost Hitler. După el a urmat Băsescu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Am adus la cunoştinţa opiniei publice, prin intermediul senatorului Cristian Ţopescu, faptul că regulile internaţionale ale Comitetului Olimpic, dar şi bunul simţ spun că simbolurile olimpice, în mod particular flacăra olimpică, nu pot fi folosite în scopuri politice. Ultimul politician, dacă pot să îi spun aşa, care şi-a permis să facă acest lucru şi să confişte simbolurile olimpice a fost Hitler. După Hitler a urmat Traian Băsescu", a declarat Mihai Voicu.

El a precizat că, pe acest subiect, a reacţionat, joi, şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, potrivit căruia, prin utilizarea flăcării olimpice în campanie, se încalcă prevederile Cartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuală, dar şi principiile şi valorile olimpismului, care interzic utilizarea acestor simboluri cu adevărat sacre şi universale în scopuri politice.

"Având în vedere toate acestea, dar şi deciziile BEM Bucureşti, solicităm ca această încălcare a regulilor şi a bunului simţ să înceteze - mascarada numită «Flacăra Democraţiei», de parcă Băsescu şi democraţia ar avea ceva în comun - mai ales că mâine seară încep Jocurile Olimpice şi nu cred că trebuie să amestecăm ceva extrem de important cu salvarea scaunului lui Traian Băsescu", a spus Voicu.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că a constatat cu regret utilizarea unor simboluri olimpice în cadrul campaniei pentru referendum şi a cerut "cu fermitate" încetarea imediată a folosirii acestora în scopuri politice.

În 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici