USR cere demisia sau demiterea lui Bode după raportul Comisiei de Etică asupra tezei de doctorat

Preşedintele USR Cătălin Drulă îi cere demisia de urgenţă din Guvernul României sau, în caz contrar, revocarea lui Lucian Bode din fruntea MAI, după ce Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai a confirmat că ministrul de Interne a plagiat în teza de doctorat.

463 afișări
Imaginea articolului USR cere demisia sau demiterea lui Bode după raportul Comisiei de Etică asupra tezei de doctorat

USR cere demisia sau demiterea lui Bode după raportul Comisiei de Etică asupra tezei de doctorat

„Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Aşteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă.

În cazul în care Lucian Bode nu va demisiona, USR îăi solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI.

Cristian Ghinea, care a iniţiat demersul de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode, a reacţionat de asemenea şi aminteşte că Adrian Ivan, coordonatorul tezei continuă să aibă job şi la UBB şi la SRI.

„Conform Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe lângă plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o ruşine sănătoasă: ştim că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta. Însă noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat şi UBB. Coordonatorul Ivan continuă să aibă job şi la UBB şi la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european. Înţeleg că au de făcut curăţenie din urmă, dar când încep?”, declară Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici al USR.

Comisia de etică a Universităţii Babeş‐Bolyai din Cluj‐Napoca a analizat lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode şi a constatat „o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare şi unele fragmente plagiate”.

Potrivit Comisiei de Etică a UBB, analiza a vizat concret respectarea normelor de redactare academică şi nu calitatea academică a lucrării de doctorat: „Pentru calitatea lucrării de doctorat garantează specialiştii în domeniu din Şcoala doctorală şi din CNATDCU, înainte de conferirea titlului de doctor”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici