USR: Criză uriaşă de medicamente pentru copii în plin sezon de viroze. Rafila trebuie demis urgent

Liderii USR afirmă că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ar trebui demis urgent, deoarece este criză de medicamente pentru copii în plin sezon de viroze: „ Face ce ştie mai bine: nimic”.

835 afișări
Imaginea articolului USR: Criză uriaşă de medicamente pentru copii în plin sezon de viroze. Rafila trebuie demis urgent

USR: Criză uriaşă de medicamente pentru copii în plin sezon de viroze. Rafila trebuie demis urgent

„De câteva zile, părinţii care au copii mici ce suferă de viroze caută cu disperare în farmacii medicamente de primă necesitate în sezonul răcelilor. Peste 100 de medicamente fundamentale, antitermice şi antibiotice esenţiale, lipsesc cu desăvârşire, iar ministrul Sănătăţii de la PSD, Alexandru Rafila, face ce ştie mai bine: nimic”, se menţionează într-un comunicat de presă al USR.

Liderii USR afirmă că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu respectă Ordinul nr. 269/2017 din 14 martie 2017, privind obligaţia de a asigura stocuri adecvate şi continue de medicamente.

„Acest Ordin, pe care nu îl pune în aplicare Rafila, conferă ministrului Sănătăţii puteri suficiente pentru a lua măsuri rapide şi eficiente care să asigure necesităţile de medicamente pentru populaţia vulnerabilă. Ministrului Rafila nu îi pasă însă de bolnavii din România, el face vizite electorale prin ţară, unde promite termopane noi la spitale vechi de o sută de ani”, potrivit comunicatului USR.

„Ce ar mai fi trebuit să facă Rafila dacă nu era preocupat doar de contracte de consultanţă cu OMS şi vizite de lux în Cuba? Ar fi trebuit să se întâlnească cu distribuitorii de medicamente, să analizeze cu atenţie stocurile de medicamente şi să restricţioneze temporar exportul de medicamente de primă necesitate în această criză majoră de sănătate publică. Rafila trebuie demis urgent din Guvernul lui Nicu şi Marcel pentru că prin lenea lui penală şi incompetenţă pune în pericol viaţa a mii de pacienţi din România!”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici