USR: DNA analizează cazul concursului trucat pentru angajarea fratelui lui Paul Stănescu

DNA a confirmat că s-a sesizat în cazul angajării trucate a lui Alexandru Stănescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia, anunţă USR.

294 afișări
Imaginea articolului USR: DNA analizează cazul concursului trucat pentru angajarea fratelui lui Paul Stănescu

USR: DNA analizează cazul concursului trucat pentru angajarea fratelui lui Paul Stănescu

„DNA a confirmat că s-a sesizat la solicitarea USR în cazul angajării trucate a lui Alexandru Stănescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia. Alături de Stănescu, urmează să răspundă procurorilor DNA de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, şi cei cinci preşedinţi de consilii judeţene - Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj - organizatorii procedurii”, potrivit unui comunicat de presă.

USR a trimis o solicitare către DNA în 30 septembrie pentru a ancheta angajarea lui Alexandru Stănescu la conducerea ADR Sud-Vest Oltenia.

„Prin această numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experienţă în gestionarea fondurilor europene este pus în pericol un întreg Program Operaţional Regional. Procesul de recrutare s-a desfăşurat fără organizarea unui concurs propriu-zis, respectiv a unei probe scrise (subiecte tip grilă sau tip sinteză), în condiţiile în care normele specifice desfăşurării unui concurs precizează fără vreun dubiu că interviul poate fi susţinut doar după ce candidatul a fost admis la proba scrisă. Este a doua încercare a PSD de a-i găsi un post călduţ lui Alexandru Stănescu după ce l-au numit la conducerea ANRE, de unde a fost obligat să îşi dea demisia ca urmare a unei sesizări USR la Curtea Constituţională pentru lipsa de experienţă şi respectarea condiţiilor din lege pentru numire”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici