USR îl cheamă pe Florin Roman în Parlament să dea explicaţii despre presupusul plagiat/ "Nu are ce căuta în fruntea acelui minister"

Liderii USR au decis să ceară conducerii Camerei Deputaţilor chemarea lui Florin Roman la Ora Guvernului pentru a explica cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României „de un ministru cu problemă de etică şi integritate academică”.

339 afișări
Imaginea articolului USR îl cheamă pe Florin Roman în Parlament să dea explicaţii despre presupusul plagiat/ "Nu are ce căuta în fruntea acelui minister"

USR îl cheamă pe Florin Roman în Parlament să dea explicaţii despre presupusul plagiat/ "Nu are ce căuta în fruntea acelui minister"

„Am decis, alături de colegii din Biroul Naţional, să îl chemăm pe Florin Roman la Ora Guvernului în Parlament. Vom depune o hârtie în acest sens, care va fi pe agenda Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a-l chema pe Florin Roman lunea viitoare, pentru a ne explica cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de un ministru cu problemă de etică şi integritate academică. Ştim cu toţii discuţia despre plagiatul dlui Roman”, spune vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu.

El afirmă că Florin Roman ar fi trebuit „demis în secunda doi”.

„Din punctul nostru de vedere, Florin Roman nu are ce căuta în fruntea acelui minister şi ar fi trebuit demis în secunda doi de premierul Ciucă. Din punctul nostru de vedere, preşedintele Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care a fost propus ca miniştru”, conchide Moşteanu.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, în timpul sesiunilor ordinare, în fiecare zi de luni, cu excepţia zilei destinate orei prim-ministrului, de regulă, între orele 16.00 – 18.00, se desfăşoară dezbateri politice, cu participarea a doi miniştri, pe teme politice de interes major bine definite. Dezbaterile politice se organizează la solicitarea grupurilor parlamentare din opoziţie şi majoritatea parlamentară, alternativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici