USR-PLUS cere, din nou, semnarea unui acord politic pentru organizarea alegerilor anticipate. Cioloş: Suntem gata să ne asumăm guvernarea

Dan Barna a declarat, luni, că Alianţa USR-PLUS solicită din nou partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis să sprijine un acord politic în vederea organizării alegerilor anticipate, imediat după prezidenţiale. Dan Cioloş a precizat că Guvernul Dăncilă a pierdut majoritatea în Legislativ.

522 afișări
Imaginea articolului USR-PLUS cere, din nou, semnarea unui acord politic pentru organizarea alegerilor anticipate. Cioloş: Suntem gata să ne asumăm guvernarea

Alianţa USR-PLUS cere din nou semnarea unui acord politic pentru organizarea alegerilor anticipate

„Aceste reforme pot fi şi vor fi realizate de alianţa USR-PLUS care nu pot fi realizate decât cu alegeri anticipate. În acest context, soluţia este repet aceea a alegerilor anticipate, cât mai curând posibil, pentru că nu putem realist, oamenii ne spun că îşi doresc schimbare, oamenii ne cer nu să le mai tot promitem, ci să face lucruri. Oamenii ne-au spus – nu puteţi să faceţi nimic cu parlamentarii de acum care l-au susţinut pe Dragnea. România are nevoie de un guvern de tranziţie, în momentul de faţă votul din 2016, mandatul primit de PSD în 2016 nu mai este valabil”, a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută, luni la Parlament.

Liderul USR că îşi asumă obiectivul alegerilor anticipate şi cere Guvernului Dăncilă să vină pentru votul de încredere al Legislativului, deoarece a pierdut majoritatea parlamentară.

„În acest context, soluţia alegerilor anticipate în care credem, imediat după prezidenţiale aceste alegeri ar putea avea loc, respectând procedurile parlamentare. E un obiectiv pe care mi-l asum acela de a cere un acord politic, în care să se implice şi preşedintele Iohannis şi alte partide de opoziţie, pentru a organiza acest alegeri anticipate. Astăzi cerem Guvernului Dăncilă să vină în Parlament, pentru că nu mai are majoritate şi nu mai reprezintă dorinţa cetăţenilor”, a explicat Barna.

La rândul său, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a reiterat faptul că Alianţa e pregătită oricând să vină la guvernare.

„Legat de criza politică în care ne aflăm. O primă constatare guvernul PSD nu mai are majoritate în Parlament. În orice ţară normală în care nu mai ai majoritate, te retragi şi îi laşi pe alţii să construiască. Dacă chiar cred atât de mult în principiul majorităţii atunci doamna Dăncilă n umai trebuia să aştepte, trebuia să îşi depună demisia şi să la se o altă majoritate să formeze guvernul. Dacă doamna Dăncilă nu pricepe cum funcţionează democraţia, atunci există o moţiune de cenzură. Alianţa USR-PLUS suntem gata să ne asumăm guvernarea, mandatul pe care noi am interpretat că l-am primit şi pe 26 mai de la românii care au arătat că nu mai cred în această majoritate”, a spus Dacian Cioloş, în aceeaşi conferinţă de presă.

Alianţa USR-PLUS a lansat organizarea alegerilor anticipate la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele României a precizat, săptămâna trecută, că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Acesta a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

Totodată, şeful statului a semnat, vineri, demisiile celor trei miniştri ai ALDE.

PNL a anunţat că va depune moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă imediat ce vor strânge peste 233 de semnături pentru ca opoziţia să fie sigură că va obţine voturile necesare adoptării.

Taguri:
barna,
anticipate,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici