USR-PLUS, plângere împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor privind campania electorală

Alianţa USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD la BEM Bucureşti. Alianţa o acuză pe Firea că utilizează mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală.

619 afișări
Imaginea articolului USR-PLUS, plângere împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor privind campania electorală

USR-PLUS, plângere împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor privind campania electorală

„Actualul Primar General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, în cadrul alegerilor locale din data de 27 Septembrie 2020, PSD prezentând de asemenea lista de candidaţi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Cu titlu prealabil se impune a se reţine astfel legătura indisolubilă care există între alocările bugetare ale administraţiei publice locale actuale (reprezentată prin Primar) şi interesele candidatului PSD la această funcţie, actualul primar vizând astfel obţinerea unui nou mandat.

Dispoziţiile legale în materie impun o serie de limitări şi constrângeri specifice cu privire la modalitatea de realizare a campaniei electorale, unele explicite şi unele implicite, iar un raţionament juridic judicios implică obligaţii de analiză de fond şi nu doar de formă, în spiritul corectitudinii şi echităţii procesului electoral.
Începând cu data de 31.08.2020, moment care se suprapune în mod straniu cu campania electorală pentru Alegerile Locale 2020, în spaţiul media (transmitere posturi TV şi radio şi preluările specifice în mediul online) a început difuzarea unor spoturi menite să promoveze activitatea Primăriei Capitalei:
● un spot video promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice;
● al doilea spot promovează lucrările de infrastructură ale Primăriei Capitalei pentru poduri şi pasaje;
● mesaje audio aferente sunt difuzate şi în cadrul posturilor de radio.

Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală”, se arată în plângerea semnată de Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu.

Claudiu Năsui, preşedinte USR Bucureşti, şi Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, solicită, de asemenea, sesizarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) privind modul de finanţare a campaniei electorale a Gabriela Firea din bugetul primăriei, cât şi a organelor abilitate cu privire la acest caz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici