USR: Problema drogurilor la tineri nu se rezolvă prin testarea în masă, ci prin combaterea traficului

USR condamnă ideea guvernului PSD-PNL de a testa tinerii la şcoală pentru droguri şi propune în schimb adoptarea modelului islandez pentru a combate consumul de droguri în rândul adolescenţilor, potrivit unui comunicat de presă.

209 afișări
Imaginea articolului USR: Problema drogurilor la tineri nu se rezolvă prin testarea în masă, ci prin combaterea traficului

USR: Problema drogurilor la tineri nu se rezolvă prin testarea în masă, ci prin combaterea traficului

„Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ar trebui să se ocupe să prindă traficanţii din cauza cărora drogurile ajung în mâinile minorilor, nu să propună testarea elevilor în şcoli. În paralel cu activitatea de combatere a traficului de droguri, statul ar trebui să investească masiv în programe educaţionale, de consiliere psihologică şi în activităţi de recreere, aşa cum au făcut alte ţări şi unde rezultatele sunt încurajatoare. Islanda a investit masiv, ani la rând, în programe sportive, în cluburi de muzică, dans şi arte pentru a le oferi copiilor alternative la droguri. În plus, fiecare şcoală a înfiinţat o asociaţie de părinţi care să fie în permanentă legătură cu şcoala şi să propună activităţi pentru părinţi şi elevi”, potrivit unui comunicat de presă.

USR arată că în ultimii 20 de ani, Islanda a reuşit să scadă consumul de alcool de la 42% la 5% printre adolescenţii de 15 şi 16 ani, numărul celor care fumează zilnic a coborât de la 23% la 3%, în timp ce proporţia tinerilor care au încercat vreodată canabis s-a diminuat de la 17% la 7%.

„În loc să aruncăm cu pietre în copiii şi adolescenţii care se confruntă cu probleme complexe, trebuie să venim cu soluţii pentru ei care au dat rezultate concrete în alte ţări. Trebuie oferim alternative sănătoase şi interesante pentru copii, să venim cu consiliere psihologică pentru cei care au nevoie şi creăm un spaţiu de siguranţă în jurul copilului: familie, şcoală, autorităţi etc. Iar aceasta este o acţiune care cere ani de zile de investiţii, nu o măsură heirupistă, de azi pe mâine”, concluzionează senatorul USR Ştefan Pălărie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici