USR şi PLUS anunţă că se îndreaptă către fuziune / Liderii celor două partide au amânat declaraţiile publice

PLUS a decis, în şedinţa Consiliului Naţional de sâmbătă, să înceapă discuţiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condiţiile fuziunii şi să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie a acestui an.

778 afișări
Imaginea articolului USR şi PLUS anunţă că se îndreaptă către fuziune / Liderii celor două partide au amânat declaraţiile publice

PLUS a decis începerea discuţiilor cu USR, în vederea unei fuziuni

„Decizia luată de PLUS cu privire la propunerea de fuziune cu USR, în cadrul şedinţei de Consiliu Naţional de sâmbătă, 8 februarie, este următoarea: Consiliul Naţional PLUS acordă Biroului Naţional al partidului un mandat pentru a începe discuţia despre fuziune, cu 2 obiective - (1) elaborarea condiţiilor de fuziune, respectiv (2) organizarea unui congres în iulie 2020”, arată reprezentanţii partidului condus de Dacian Cioloş, într-un anunţ de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Pe de altă parte, 91% dintre membrii USR au votat la referendum pentru poziţionarea doctrinară ca partid de centru dreapt, liderul formaţiunii Dan Barna subliniind că rezultatul nu înseamnă o schimbare de poziţie, ci o consolidare a sa.

Potrivit sursei citate, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare.

Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-şi votul 12.106 membri (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019).

La finalul Comitetului politic al USR şi Consiliului Naţional al PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna vor susţine o conferinţă de presă comună, de la ora 18.00 la Parlament, în care vor prezenta concluziile discuţiilor cu liderii USR şi PLUS din toată ţara.

Liderii PLUS şi USR au amânat declaraţiile publice pe tema fuziunii celor două partide

Dacian Cioloş şi Dan Barna nu au mai ţinut declaraţiile publice programate să aibă loc ora 18.00 pe tema fuziunii PLUS-USR. Deşi PLUS a votat pentru începerea tratativelor, USR încă este în discuţii pe acest subiect, la ora transmiterii ştirii, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au adăugat că nu a existat o concluzie comună la întrunirea liderilor celor două partide. Prin urmare, orice poziţie publică a celor doi preşedinţi în legătură cu fuziunea a fost amânată pentru luni.

Astfel, şedinţa USR este în desfăşurare, la momentul transmiterii acestei ştiri, iar dezbaterea vizează stabilirea mandatului pe care îl va avea Dan Barna pe tema fuziunii cu PLUS. Forma fuziunii USR-PLUS nu a fost decisă şi nici calendarul dorit de formaţiunea lui Dacian Cioloş pentru luna iulie a acestui an, au mai precizat sursele menţionate.

USR şi PLUS anunţă că se îndreaptă către fuziune

„USR şi PLUS se îndreaptă către fuziune. USR şi PLUS au decis, astăzi, paşii spre fuziune. Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional PLUS au mandatat birourile naţionale să demareze pregătirea procesului şi condiţiilor de fuziune, care vor fi aprobate în congresele reunite ale celor două partide”, transmite Alianţa USR PLUS într-o informare de presă.

Potrivit unor surse din USR, congresele reunite unde se vor stabili condiţiile de fuziune ar urma să aibă loc după alegerile anticipate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici