USR şi PSD taxează Guvernul liberal pentru amânarea redeschiderii grădiniţelor

  • Liderii USR susţin că redeschiderea grădiniţelor reprezintă ” o nouă bâlbă dintr-un lung şir al actualului Guvern de la declanşarea epidemiei de COVID-19 în România încoace”.
  • PSD: Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală
692 afișări
Imaginea articolului USR şi PSD taxează Guvernul liberal pentru amânarea redeschiderii grădiniţelor

USR taxează Guvernul liberal pentru amânarea redeschiderii grădiniţelor

”Uniunea Salvaţi România dezaprobă cu fermitate modul în care Guvernul PNL înţelege să gestioneze redeschiderea unităţilor private de învăţământ, redeschidere aşteptată de mulţi părinţi care, întorşi la muncă, sunt ţinuţi în incertitudine şi sunt forţaţi să caute soluţii de pe o zi pe alta. Asistăm la o nouă bâlbă dintr-un lung şir al actualului Guvern de la declanşarea epidemiei de COVID-19 în România încoace. La două zile de la publicarea în Monitorul Oficial al HG 465/2020 care permite redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi after-school-urile şi cu doar o zi înainte de data de 15 iunie, ministrul Monica Anisie îi anunţă cu seninătate pe părinţi că „mâine nu se vor redeschide” pentru că nu există normele şi îi sfătuieşte pe părinţi să aştepte”, se arată într-un comunicat de presă.

Liderii USR au amintit şi de declaraţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a afirmat că ordinul cu normele metodologice va fi gata până la prânz şi că, odată publicat în Monitorul Oficial, de mâine, 16 iunie, se pot redeschide aceste unităţi de învăţământ particular.

”Ceea ce nu a spus niciunul dintre miniştrii Cabinetului Orban este cum vor reuşi directorii de creşe, grădiniţe şi after-school-uri să implementeze în doar câteva ore, peste noapte practic, normele de securitate şi igienă, astfel încât unităţile să poată fi deschise într-adevăr de marţi, iar copiii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, mai arată liderii USR.

„La mai bine de trei luni de la declanşarea epidemiei de COVID-19 în România, Guvernul tot nu reuşeşte să gestioneze coerent situaţia şi să comunice eficient. Aşa cum, mâine, 16 iunie, expiră starea de alertă şi românii nu ştiu încă cu câte zile va fi ea prelungită şi în ce condiţii, aşa şi cu redeschiderea grădiniţelor şi after-school-urilor private. Deciziile continuă să se ia în ultimul moment, fără a li se explica oamenilor şi fără a li se da posibilitatea de a se pregăti şi a găsi soluţii”, a declarat senatoarea USR Silvia Dinică.

 

PSD: Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală

PSD a transmis, luni, că „redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală”, având în vedere că normele sanitare pentru deschiderea acestora nu au fost publicate încă. „Pentru copii şi familiile lor, România este în zodia IohanNICHT!”, mai apreciază social-democraţii.

„Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală în ţara în care guvernarea refuză dublarea alocaţiilor pentru copii. Zilele prostiei PNL continuă să facă victime! Iohannis anunţă că de azi se redeschid gradiniţe şi afterschooluri, Orban face şedinţă de Guvern, iar rezultatul este tipic liberal: nimic”, au transmis social-democraţii.

Potrivit acestora, sute de mii de părinţi au aşteptat zile la rând normele care nu mai apar.

„E şi greu să apară cu un profesor pus ministru doar să comită dezacorduri: <Aceste norme pe care Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii le va publica...>. Tradus în română, n-au putut da norme de aplicare fiindcă trebuiau să se aşeze la aceeaşi masă trei liberali, Anisie, Tătaru şi Violeta Alexandru. Ministrul Sănătăţii are o preocupare exclusivă, mega-licitaţia de măşti, ministrul Muncii trăieşte în obsesia ei bolnăvicioasă – concedierile, că de construit locuri de muncă PNL nu e în stare. De fapt, acesta este stilul guvernării PNL, promitem ajutor pentru companii, măşti pentru nevoiaşi, spitale redeschise pentru bolnavi, dar nu livrăm nimic. Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale, mai ales că, la Cotroceni, legea dublării alocaţiilor se umple de praf. Pentru copii şi familiile lor, România este în #zodia IohanNICHT”, mai arată PSD.

Potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de luni ar fi trebuit să se deschidă creştele, grădiniţele şi afterschool-urile.

Duminică, însă, ministrul Educaţiei a spus că normele metodologice pentru ca acest lucru să se întâmple nu sunt gata, motiv pentru care aceste unităţi de învăţământ rămân închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici