USR şi puterea: Condiţia pusă pentru a guverna România

Obiectivul USR este să devină principala forţă într-o coaliţie de guvernare după 2024, declară la RFI preşedintele ales al formaţiunii, Cătălin Drulă, care precizează că prioritatea acum este consolidarea partidului. El se arată convins că ”PSD va fugi de la guvernare” şi ”va lăsa în urmă potopul”.

551 afișări
Imaginea articolului USR şi puterea: Condiţia pusă pentru a guverna România

USR şi puterea: Condiţia pusă pentru a guverna România

„Am închis această zonă de alegeri interne. Aveam nevoie de un preşedinte cu mandat deplin. Intrăm într-o nouă etapă acum, o etapă de maturitate şi de stabilitate. Prioritatea este consolidarea partidului, să reconstruim acolo unde e nevoie, să ne extindem. Profit de această ocazie să chem alături de noi pe toţi cei care se regăsesc într-un proiect modernizator liberal european al României”, spune Cătălin Drulă, după Congresul USR, câştigat cu 71% din voturi.

Preşedintele USR vrea ca partidul pe care-l conduce să fie prima forţă într-o coaliţie de guvernare.

„Obiectivul nostru este să fim prima forţă într-o eventuală coaliţie care urmează alegerilor din 2024, dacă nu vom putea da această majoritate singuri şi să putem da premierul în acea guvernare. Cum ajungem acolo? Prin această consolidare. Oamenii identifică deja în USR soluţia şi dorinţa de a face. Unde am avut noi un punct pe care-l putem îmbunătăţi în perioada următoare este în această zonă de stabilitate, oamenii au auzit de certuri în USR, de tot felul de ştiri care ne-au pus într-un context, poate, mai negativ în ultima perioadă şi asta s-a suprapus peste criza economică ce ne stârneşte tuturor nelinişte (...). Eu fac un apel direct către cei care ne ascultă, care sunt votanţi: să nu mai voteze PSD, PNL, aceste forţe care ţin România pe loc şi să ne dea cu încredere votul nouă. Or aici vom munci, ca să câştigăm această încredere în următorii doi ani”, adaugă liderul USR.

Întrebat ce va face USR, dacă PSD va rupe coaliţia cu PNL, Cătălin Drulă a răspuns: ”Da, asta este aproape o certitudine pentru mine, vor fugi de consecinţele propriilor acţiuni. Să ne înţelegem, criza economică pe care o traversează România şi care este abia la început nu era inevitabilă, cel puţin în amploarea ei. Dimensiunile pe care o va căpăta în România această criză şi suferinţa socială care este abia la început se datorează acestei guvernări PSD-PNL şi politicilor pe care le-au avut (...). Eu sunt destul de convins că PSD va fugi de consecinţele acestei crize, dar întrebarea este: dacă ei fug de aceste consecinţe, românii credeţi că nu văd şi îşi mai pun încrederea în unii care lasă după ei potopul? (...). De asemenea, oamenii nu văd ce face PNL?”.

Drulă mai spune că USR nu va accepta să intre la guvernare fără a da premierul.

„Nu ne putem juca cu ţara aşa, ca la bambilici, mai guvernează puţin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situaţia asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând şi PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (...), e important să-şi asume consecinţele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniştrii s-au prezentat absolut peste tot excepţional. Nu vom accepta şi asta le spun foarte clar şi celor din PNL, dacă-şi fac vise că se pot juca aşa între PSD şi USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, conchide Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drulă,
usr,
guvernare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici