USR vrea alegeri primare pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. Vor fi aşezate corturi în mai multe zone ale oraşului

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, sâmbătă, că formaţiunea sa doreşte organizarea alegerilor primare pentru locale, „proces prin care bucureştenii îşi vor exprima opţiunea pentru candidatul care ar vrea să fie primar”, Nicuşor Dan putând fi candidatul unic al Opoziţiei.

545 afișări
Imaginea articolului USR vrea alegeri primare pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. Vor fi aşezate corturi în mai multe zone ale oraşului

USR vrea alegeri primare pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. Vor fi aşezate corturi în mai multe zone ale oraşului

„Am discutat foarte mult despre alegerile primare, despre acel tur întâi al societăţii civile, care poate fi realizat şi prin care ne putem asigura că vom avea candidatul cu cele mai bune şanse. Am avut invitat un coleg de la Budapesta, un coleg de democraţie europeană, care ne-a prezentat cum au funcţionat aceste alegeri primare în Budapesta şi cum a fost posibil să se obţină o victorie în faţa Fidesz şi a candidatului Fidesz”, a afirmat preşedintele USR, Dan Barna, sâmbătă, în urma şedinţei Comitetului politic al partidului.

Dan Barna a explicat că vor fi aşezate corturi, în mai multe zone ale oraşului, timp de mai multe zile, iar bucureştenii vor putea „să-şi exprime opţiunea”. El a mai spus că trebuie „să ieşim din logica <hai, ridică-te dumneata ca să mă aşez eu>”.

„Este un proces şi o să detaliez cum se-ntâmplă aceste alegeri primare. E un proces prin care cetăţenii Bucureştiului vor fi invitaţi să-şi exprime opţiunea pentru candidatul care ar vrea să fie primarul Bucureştiului. Exact aşa s-a întâmplat şi în Budapesta şi în felul acesta, a fost ales candidatul Opoziţiei unite, au fost cinci sau şase partide care au propus candidaţi, budapestanii şi bucureştenii vor avea ocazia, în corturi aşezate în diverse părţi ale oraşului, ca timp de câteva zile, o săptămână, să-şi exprime această opţiune, şi-n măsura în care va fi un număr relevant de voturi, va fi o foarte validă şi puternică legitimare a unui candidat comun. În felul acesta, toate partidele care vor să participe la cursa pentru nominalizarea primarului Bucureştiului vor avea coazia să-şi prezinte candidatul, va fi foarte legitim şi firesc ca acela dintre candidaţi care are cea mai mare susţinere a bucureştenilor, să fie asumat de către celelalte partide şi să ieşim din această logică a negocierilor, din care fiecare spune <hai, ridică-te dumneata ca să mă aşez eu>, negocieri foarte dificile”, a explicat Barna.

Dan Barna a afirmat că Nicuşor Dan a fost invitat să se înscrie în USR şi „pentru că în felul acesta, eu consider că USR şi întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, însă acesta nu a dat curs invitaţiei, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent”.

„Este unul dintre candidaţii pe care noi îi considerăm viabili şi cu şanse să poată fi candidatul unic al Opoziţiei, în ceea ce înseamnă lupta pentru Bucureşti şi pentru câştigarea Bucureştiului de la Gabriela Firea”, a completat Barna despre Nicuşor Dan.

„Vom adopta, după pauză, un regulament prin care USR va putea susţine candidaţi independenţi pentru a putea simplifica paşii procedurali pentru aceste primare, pe care sper să le putem organiza în cadrul alianţei USR-PLUS şi poate cu alţi candidaţi din Bucureşti”, a conchis liderul USR, la finalul conferinţei de presă.

Sâmbătă, a avut loc o şedinţă a Comitetului Politic al USR, în cadrul căreia s-a dezbătut regulamentul privind candidaturile interne pentru alegeri locale pentru non-membri si candidaţi independenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
locale,
alianţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici