Va intra USR-PLUS în Guvernul Cîţu? „Indiferent de propunerea preşedintelui, testăm apetitul premierului de angajare la reforme”

Indiferent de propunerea de premier pe care o va face preşedintele Klaus Iohannis, USR PLUS va testa „apetitul” premierului desemnat de a se angaja la reforme, a declarat, miercuri seara, co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş.

2755 afișări
Imaginea articolului Va intra USR-PLUS în Guvernul Cîţu? „Indiferent de propunerea preşedintelui, testăm apetitul premierului de angajare la reforme”

Va intra USR-PLUS în Guvernul Cîţu? „Indiferent de propunerea preşedintelui, testăm apetitul premierului de angajare la reforme”

Dacian Cioloş a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că preşedintele României are libertatea de a face o propunere de premier care să formeze o majoritate, însă USR PLUS îi va testa „apetitul” de a se angaja la reforme.

„Pentru noi, pentru USR PLUS, dincolo de ce ştim până acum, de domnul Florin Cîţu, dacă asta va fi propunerea preşedintelui, (...) noi, indiferent de ce propunere va avea preşedintele, vrem să testăm apetitul persoanei respective pentru a se angaja la un program de reforme. Noi de aici vom porni. Discuţiile le vom porni de la un plan imediat ce lucrul acesta va fi posibil, imediat ce preşedintele ne va spune care e propunerea”, a spus Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS a precizat că discuţiile cu PNL şi UDMR pentru formarea unei majorităţi vor porni de la programul de guvernare.

„Evident, vom cere garanţii nu doar premierului desemnat, ci partenerilor de coaliţie, pentru că asta va trebui să fie o echipă. Premierul desemnat, împreună cu echipele care participă la construirea acestei majorităţi, va trebui să ne punem de acord cu programul de guvernare, care să fie un angajament de reforme care să modernizeze România”, a mai spus Cioloş.

Întrebat ce se va întâmpla dacă acest program nu va fi respectat, Cioloş a spus că „dacă angajamentele nu mai există, coaliţia nu mai există”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici