Vadim a dispus ca pancarta cu "Ţinutul Secuiesc" să fie dată jos de câte ori este instalată

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că a dat ordin ca pancarta cu textul "Ţinutul Secuiesc" să fie dată jos de câte ori este instalată, întrucât reprezintă o ofensă la adresa poporului român şi un atentat la integritatea teritorială a României.

2 afișări
Imaginea articolului Vadim a dispus ca pancarta cu "Ţinutul Secuiesc" să fie dată jos de câte ori este instalată

CV Tudor a dispus ca pancarta cu "Ţinutul Secuiesc" să fie dată jos de câte ori este instalată

El a spus că a dat această dispoziţie senatorului PRM Gheorghe Funar şi "oamenilor" acestuia.

În opinia sa, această "provocare antiromânească" este consecinţa recentelor afirmaţii ale preşedintelui Traian Băsescu, care, prin "stupiditatea acţiunilor şi afirmaţiilor" sale, i-ar fi determinat să iasă la atac pe "şovinii unguri".

Vadim Tudor a criticat lipsa de reacţie a preşedintelui Traian Băsescu faţă de acest demers şi faptul că acesta nu a cerut să fie respectată Constituţia, iar pancarta să fie distrusă.

Un panou publicitar de 18 metri pătraţi, cu inscripţia "Szekelyföld-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland", a fost amplasat, marţi după-amiază, la graniţa judeţului Covasna cu Braşov, în apropierea comunei Chichiş, însă acesta a fost demontat, în cursul serii de marţi, deoarece, potrivit oficialităţilor, marţi a avut loc doar o probă.

Panoul a fost amplasat din nou, în mod oficial, joi după-amiază, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna, iar la acţiune a fost prezent, în semn de protest, şi senatorul PRM Lia Olguţa Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici