Vadim Tudor: Monica Şerbănescu nu este calificată să conducă DNA pentru că nu e măritată

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni pe tema raportului CE pe Justiţie, că Monica Şerbănescu nu are calificarea necesară să conducă DNA, unul dintre argumentele invocate de liderul PRM fiind acela că aceasta este necăsătorită.

133 afișări
Imaginea articolului Vadim Tudor: Monica Şerbănescu nu este calificată să conducă DNA pentru că nu e măritată

Vadim Tudor: Monica Şerbănescu nu este calificată să conducă DNA pentru că nu e măritată (Imagine: Mediafax Foto)

Vadim Tudor a spus că în cadrul consultărilor de la Cotroceni a ridicat problema schimbării procurorului şef al DNA Daniel Morar.

"Monica Şerbănescu nu are calificarea necesară (pentru a conduce DNA - n.r.). În primul rând pentru că nu este măritată. (...) A lucrat pe la Curtea de apel, am înţeles că a săpat-o pe fosta ei şefă", a spus liderul PRM, întrebat de ziarişti de ce Şerbănescu nu este potrivită pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Vadim Tudor a spus că ar fi fost bine dacă Daniel Morar ar fi dat drumul la "cele aproape 2.000 de dosare de mare corupţie pe care le muşamalizează" şi în care s-ar ancheta fraude în care statul român a fost păgubit cu 70 de miliarde de euro.

C.V. Tudor a precizat că PRM este de acord cu solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva unor demnitari şi a apreciat că cei vizaţi trebuie să meargă în instanţă pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

El a mai spus că participanţii la consultări au căzut de acord că raportul Comisiei Europene pe justiţie este unul "prost" şi a afirmat că datoria clasei politice este să facă demersurile necesare pentru a înceta "situaţia umilitoare a monitorizării".

Pe de altă parte, liderul PRM a afirmat că paragrafele critice din raportul CE ar fi scrise "după dictarea Monicăi Macovei şi a Laurei Ştefan, fost secretar de stat".

Liderul PRM a apreciat ca utilă iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de a organiza consultări periodice cu partidele parlamentare, însă a pus sub semnul îndoielii finalitatea discuţiilor.

"Suntem ca o bicicletă fără lanţ: vorbim, vorbim, ne satisfacem reciproc auzindu-ne vorbind, dar ce facem cu ţara?", a mai declarat Corneliu Vadim Tudor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că propune pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici