Valeriu Zgonea vrea o comisie parlamentară pentru "planul de ţară" şi "strategia anticorupţie"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a propus, sâmbătă, înfiinţarea unei noi comisii parlamentare care să discutate planul de ţară şi o serie de strategii, afirmând că a transmis o scrisoare liderilor grupurilor politice şi preşedinţilor partidelor parlamentare.

1175 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zgonea vrea o comisie parlamentară pentru "planul de ţară" şi "strategia anticorupţie"

Valeriu Zgonea vrea o comisie parlamentară pentru "planul de ţară" şi "strategia anticorupţie"

"Eu am trimis liderilor grupurilor politice parlamentare, preşedinţilor de partide parlamentare o scrisoare deschisă cu o propunere de o nouă Comisie comună a celor două Camere în care să discutăm despre un plan de ţară şi o strategie", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a participat sâmbătă, la un eveniment organizat de Camera Deputaţilor, în care cursanţi ai mai multor licee din Bucureşti au fost invitaţi în plenul Parlamentului pentru a simula o dezbatere parlamentară.

Valeriu Zgonea a afirmat că liderii politici au nevoie de un cadru conturat în care să discute strategia naţională anticorupţie şi alte strategii.

"Trebuie să avem un cadru bine conturat în care preşedinţii de partide, cu liderii grupurilor parlamentare se întâlnesc şi dezbat: strategia naţională anticorupţie, strategia naţională pentru dezvoltare durabilă, un proiect de ţară, implementarea anumitor planuri de acţiune pe care le avem, planul naţional pentru reformă, planul naţional pentru competitivitate, convergenţă. Poate mulţi dintre politicieni nu le cunosc, dar le aprobă Guvernul. Noi trebui să învăţăm să colaborăm cu Guvernul şi cu preşedinţia şi cu celelalte instituţii ale statului. Este o schimbare de abordare să mergem şi noi pe principiul pe care îl vedem în Parlamentele puternice din Marea Britanie, Germanie, Norvegia", a spus Zgonea, la Parlament.

Comisia ar urma să funcţioneze până în anul. 2020.

"Eu cred că liderii grupurilor parlamentare ca şi preşedinţii partidelor care şi-au exprimat acest punct de vedere de foarte multe ori în ultimii ani vor înţelege. Este o comisie comună care să dureze până în 2020. Am trimis Birourilor permanente reunite (scrisoarea -n.r.) am făcut expunerea de motive, am scris regulamentul de organziare şi funcţionare al acestei comisii comune. Ea a fost discutată cu fiecare lider politic în parte în discuţiile pe care le-am avut în ultimii ani şi toţi au spus că avem nevoie să ne întâlnim să discutăm problemele reale ale României", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Comisia ar trebui să fie formată din preşedinţii celor două Camere, liderii grupurilor politice parlamentare şi preşedinţii de partide.

"Am propus ca această comisie să fie condusă de fiecare grup parlamentar câte o sesiune prin rotaţie. (...) România are nevoie de acest proiect acum. Lucrez la el cu echipa de consilieri de aproape un an de zile. Am discutat cu fiecare lider de grup parlamentar şi cu preşedinţii de partid fiecare mi-a spus că este nevoie de un astfel de proiect", a mai spun Valeriu Zgonea.

După alegerile locale din 5 iunie, liderii PSD au anunţat că vor relua procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici