Vanghelie îl acuză pe Videanu de blocarea retrocedărilor în zona lacului Văcăreşti

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, i-a acuzat, duminică, pe primarul general, Adriean Videanu, şi pe primarul Sectorului 4, Adrian Inimăroiu, că nu au făcut demersurile necesare pentru eliberarea titlurilor de proprietate celor circa 300 de proprietari din zona lacului Văcăreşti.

1 afișare
Imaginea articolului Vanghelie îl acuză pe Videanu de blocarea retrocedărilor în zona lacului Văcăreşti

Vanghelie îl acuză pe Videanu de blocarea retrocedărilor în zona lacului Văcăreşti

„Alianţa D.A. există atunci când are interese economice”, a acuzat Vanghelie, precizând că în zona Lacului Văcăreşti sunt circa 300 de proprietari care „sunt plimbaţi” din 1990, fără însă a li se elibera titlu de proprietate pe terenurile pe care le deţin, cu acte.

Potrivit lui Vanghelie, proprietarii din zona Lacului Văcăreşti au ajuns să vândă drepturile litigioase pe sume derizorii, circa 1,5 Euro/metrul pătrat, pentru că, majoritatea fiind în vârstă, nu mai speră să ajungă să aibă şi titluri de proprietate.

Vanghelie a arătat, totodată, că primarul Adriean Videanu şi fostul viceprimar Ludovic Orban „i-au plimbat” pe proprietarii care solicitau eliberarea titlurilor de proprietate de la Ministerul Mediului la Primăria Capitalei şi de la Primăria Capitalei la Primăria Sectorului 4. În acest sens, Vanghelie l-a incriminat şi pe primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu.

Preşedintele PSD Bucureşti l-a acuzat, totodată, pe Adriean Videanu de faptul că, în ciuda unor hotărâri definitive şi irevocabile date de instanţă privind terenuri în zonă, îi obligă pe proprietari să îşi facă Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Vanghelie a precizat că în zona respectivă s-au vândut deja câteva zeci de hectare de teren şi a acuzat faptul că există firme de avocatură care au intrat în posesia datelor de contact ale proprietarilor, obţinute de la primării, şi îi sună pentru a le cumpăra terenurile pe sume derizorii.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici