Vanghelie: Situaţia CNSAS, consecinţa unei manevre politice subtile a domnului profesor Băsescu

Liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia actuală a CNSAS reprezintă "o manevră politică" a "domnului profesor Traian Băsescu", el arătând că Parlamentul trebuie să reglementeze acest aspect astfel încât CNSAS să funcţioneze în continuare.

1 afișare
Imaginea articolului Vanghelie: Situaţia CNSAS, consecinţa unei manevre politice subtile a domnului profesor Băsescu

Vanghelie: Situaţia CNSAS, consecinţa unei manevre politice subtile a domnului profesor Băsescu

"Asistăm la o manevră politică, frumoasă, subtilă a domnului profesor, care a dat tema zilei şi presei, şi societăţii civile, şi cetăţenilor. Hotărârea Curţii Constituţionale este un joc subtil al domnului preşedinte Traian Băsescu, pentru că avem nevoie de un scandal frumos ca să-l ajutăm pe Traian Băsescu să se bată cu toţi şi să nu prindă pe nimeni", a precizat Vanghelie.

El a arătat că punctul de vedere al PSD legat de acest subiect priveşte reglementarea de către Parlament a situaţiei legislative a CNSAS, în acord cu hotărârea Curţii, astfel încât CNSAS să continue să funcţioneze.

Vanghelie a arătat că PSD nu va intra în jocul lui Traian Băsescu, considerând că CNSAS trebuie să funcţioneze şi să îi demasce pe cei "cu probleme".

"Vom susţine demersurile societăţii civile, astfel încât CNSAS să funcţioneze şi să nu ne plimbăm prin Parlament până depăşim perioada campaniei electorale", a spus Vanghelie, care a arătat că, în opinia sa, toţi candidaţii, inclusiv ai PSD, la funcţii eligibile şi la demnităţi trebuie să fie verificaţi.

"Jocul lui Traian Băsescu este subtil, dar nu ne mai putem păcăli", a spus Vanghelie, arătând că PSD încearcă să schimbe agenda impusă de şeful statului.

Curtea Constituţională a decis, joi, că Legea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este neconstituţională, admiţând excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - CNSAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici