Vanghelie: Voicu mi-a spus că "lucrurile sunt complicate" şi să vorbim mai puţin

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, că l-a sunat pe senatorul PSD Cătălin Voicu, după ieşirea de la DNA, în cadrul convorbirii acesta transmiţându-i că "lucrurile sunt complicate" şi că ar trebui să vorbească mai puţin, pentru a nu cădea suspiciuni şi asupra lui.

13 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Voicu mi-a spus că "lucrurile sunt complicate" şi să vorbim mai puţin

Vanghelie: Voicu mi-a spus că "lucrurile sunt complicate" şi să vorbim mai puţin (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, iniţial, dacă aducerea lui Voicu la DNA a avut legătură cu dosare de la MAI, Vanghelie a precizat că nu ştie despre ce este vorba şi că nu a vorbit cu Voicu.

"Nu ştiu despre ce este vorba, că nu am apucat să vorbesc cu dânsul", a spus Vanghelie.

Întrebat punctual dacă a vorbit vineri cu Voicu, Vanghelie a revenit şi a precizat că a avut o convorbire telefonică cu acesta.

"L-am sunat după ce a ieşit de acolo (de la DNA - n.r.) şi mi-a zis că o să vorbim la partid. Zice: «E bine să discutăm mai puţin, nu vreau să cadă suspiciuni şi asupra ta, lucrurile sunt complicate»", a spus Vanghelie.

Întrebat care au fost termenii discuţiei pe care a avut-o cu Voicu în cursul zilei de joi, când acesta a venit la sediul central al PSD, unde se aflau atât Vanghelie, cât şi Geoană, Nica, Dragnea, Hrebenciuc, liderul PSD Bucureşti a evitat un răspuns clar.

"(Voicu - n.r.) nu a venit cu nimic nou. Am discutat... toată lumea ... venim cu toţii (la partid - n.r.) Am discutat problemele de fraude din campania electorală", a spus Vanghelie.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu crede că aducerea lui Voicu la DNA are legătură cu eventuale acuzaţii de mituire a magistraţilor de la Curtea Constituţională.

"Nu cred că cineva poate să mituiască magistraţii de acolo. Au pregătire temeinică şi la vârsta lor nu cred că mai au nevoie de aşa ceva. Haideţi să fim serioşi", a spus Vanghelie.

El l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că s-ar afla în spatele aducerii lui Voicu la DNA.

"A pornit, acum continuă domnul preşedinte Traian Băsescu. E un mecanism pe care o să-l pună în aplicare cu forţă mai mare, încercând să ne sperie pe toţi. Nu cred că va reuşi să ne sperie. Pe mine, unul, nu m-a speriat. Nu am nicio problemă şi dacă mă cheamă", a susţinut Vanghelie.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie chemat la DNA, Vanghelie a răspuns: "Nu eu personal. Dar toţi putem să fim, cu procedurile astea te aştepţi la orice".

El a criticat modul în care senatorul Cătălin Voicu a fost dus la DNA.

"Este vorba de procedură. Nu ştiu dacă în 2009 procedurile astea mai merg. Vorbea Băsescu de comunism - parcă mi-aduce aminte că în perioada aia se întâmplau chestiile astea", a adăugat Vanghlie, apreciind că nu este cazul să se sperie familiile, ca în cazul lui Becali, ca apoi să se constate că cei vizaţi nu erau vinovaţi.

Vanghelie: Ceea ce dai în viaţă, aia primeşti (...) ceea ce dau băieţii ăştia, asta vor primi

"Eu merg pe principiul sănătos: eu am 40 de ani şi în continuare îi transmit domnului preşedinte sănătate. Are aproape 60 de ani şi ne vine vremea la toţi. Azi e bine pentru unul, rău pentru altul. Ceea ce dai în viaţă, aia primeşti. Nu aşa sunt procedurile democratice. Dacă a câştigat, să îi ajute Dumnezeu, dar să nu considere că poate să pună în aplicare un mecanism cu care să sperie toată clasa politică, să facă o dictatură. Eu sunt încrezător în Dumnezeu şi vă spun un singur lucru: ceea ce dau băieţii ăştia, asta vor primi", a declarat Vanghelie.

Cătălin Voicu a dat, vineri, o declaraţie de învinuit procurorilor anticorupţie, la ieşirea din sediul DNA refuzând să precizeze care sunt faptele de care este acuzat. El a declarat că învinuirile care i se aduc au legătură cu calităţile sale de senator şi de avocat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici