Vasile Blaga: Nu erata CC e un fals, ci domnul Stroe e un fals

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că nu erata Curţii Constituţionale, care este publicată în Monitorul Oficial, este un fals, ci Radu Stroe este un fals şi că nu este posibil ca un membru al Guvernului să declare cu de la sine putere că un act publicat în MO este un fals.

512 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga: Nu erata CC e un fals, ci domnul Stroe e un fals

Vasile Blaga: Nu erata CC e un fals, ci domnul Stroe e un fals (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că nu erata e falsă (erata Curţii Constituţionale - n.r.), ea e în Monitorul Oficial. Cred că domnul Stroe este un fals. Scuzaţi-mi termenul foarte dur, este un ministru al Administraţiei fals. Nu este posibil ca un membru al Guvernului să declare cu de la sine putere că erată publicată în Monitorul Oficial este un fals. Câtă responsabilitate are un astfel de cetăţean aflat întâmplător în MAI?", a comentat Vasile Blaga, răspunzând unei întrebări.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat, vineri, că erata Curţii Constituţionale, trimisă Guvernului în 6 august, este un fals, precizând că, prin aceasta, "cetăţeanul Băsescu Traian" a reuşit aruncarea în derizoriu a CC.

"Cel puţin ultima aventură, pe care eu personal o pun în cârca cetăţeanului Băsescu Traian, a reuşit aruncarea în derizoriu a Curţii Constituţionale prin cel de-al doilea document, acea erată care reprezintă un fals în cadrul instituţiei Curţii Constituţionale", a spus Radu Stroe, referindu-se la adresa trimisă la Guvern de către Curtea Constituţională în data de 6 august.

Radu Stroe a precizat că MAI nu va lua în considerare acest al doilea document al Curţii Constituţionale, deoarece nu îl consideră o decizie a Plenului CC, ci "o frază, o adăugire, o erată".

Întrebat dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor a sesizat instituţiilor abilitate faptul că acest document este un fals, Stroe a răspuns: "Nu ştiu dacă s-a sesizat sau nu, dar e clar că trebuie să existe o autosesizare în această materie, petnru că nu este posibil să modifici conţinutul, nu forma, conţinutul unei decizii a Curţii Constituţionale printr-o frază care nu este luată în Plenul CC".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici