Vasile Dîncu revine în mod oficial într-o funcţie de conducere în PSD. Decizia a fost contestată de o parte dintre social-democraţi

  • Sociologul Vasile Dîncu a fost ales, joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN), preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD.
  • Decizia de a ocupa o funcţie de conducere a fost contestată de o parte dintre social-democraţi.
1443 afișări
Imaginea articolului Vasile Dîncu revine în mod oficial într-o funcţie de conducere în PSD. Decizia a fost contestată de o parte dintre social-democraţi

Vasile Dîncu revine în mod oficial într-o funcţie de conducere în PSD. Decizia a fost contestată de o parte dintre social-democraţi

Sociologul Vasile Dîncu a fost ales, joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN), preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD. Decizia a fost contestată de o parte dintre social-democraţi.

„Eu l-am propus pe Vasile Dîncu. Au fost 48 de voturi. (...) S-a tranşat printr-un vot în interiorul partidului (alegerea lui Dîncu - n.red.). Avem dreptul fiecare dintre noi la o opinie. (Dîncu- n.red.) este un om de stânga, profesor respectat, a fost vicepremier, ministru al Dezvoltării. (În calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD - n.red.) el coordonează toate departementele partidului, este un motor de reformă, de restructurare a partidului”, a spus preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Recent, Dîncu a spus că PSD este ca şi inexistent în Transilvania şi Moldova. Afirmaţia a născut nemulţimiri în rândul social-democraţilor.

„Acum câţiva ani, un lider PSD, dintr-un judeţ în care partidul nu sare de genunchiul broaştei de la revoluţie încoace, se chinuia să ne convingă să citim un studiu facut de Vasile Dîncu în care se explica "pe larg" de ce pierduse el alegerile. A fost o băşcălie generală din partea liderilor care cîştigaseră alegerile cu scoruri cu 4, cu 5 sau chiar cu 6 în faţă. <Dar unul care să te fi învăţat cum să cîştigi, n-a avut?>. Acum urmăresc, în parte amuzată, în parte enervată, insistenţa <strategului> care s-ar vrea lider al partidului, fiindcă (nu-i aşa?) îl califică <anvergura> şi <cultura politica> să fie şef”, a scris pe Facebook Lia Olguţa Vasilescu.

Şi fostul premier Mihai Tudose l-a criticat pe Vasile Dîncu şi l-a catalogat drept „războinicu de lut cu papuci de pluş” din PSD.

„Vasile Dîncu, ”maaaare ,<gânditor> ce se vrea a fi reformatorul” partidului, dar care nu a câştigat niciodată alegerile ”pe acolo pe la el”, a spus fostul premier social-democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici