Vass: Există o presiune din partea PDL pentru cotă unică. Scade la 10-12% doar dacă se poate compensa

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat joi că există o presiune puternică din partea PDL pentru scădere cotei unice la 10% sau 12%, însă atât timp cât nu vor fi găsite soluţii de compensare a pierderilor estimate la buget această măsură nu va putea fi luată.

30 afișări
Imaginea articolului Vass: Există o presiune din partea PDL pentru cotă unică. Scade la 10-12% doar dacă se poate compensa

Vass: Există o presiune din partea PDL pentru cotă unică. Scade la 10-12% doar dacă se poate compensa (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Există o puternică presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice. Presiunile se analizează şi, în măsura în care reuşim să compensăm pierderea estimată de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru. Atât timp cât nu compensăm veniturile, este doar o presiune politică", a declarat Andreea Paul Vass, la seminarul "Tax & Law - efecte şi consecinţe ale noilor modificări fiscale".

Pe de altă parte, liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat joi că nu există niciun fel de presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice, aşa cum a afirmat consilierul premierului Andreea Paul Vass, menţionând că se fac unele simulări în acest sens, dar deocamdată cota unică rămâne 16%.

"Nu există niciun fel de presiune din partea PDL. Consilierul premierului Andreea Paul Vass nu cred că ştie ea ce este în partid. Nu ştiu ca ea să aibă treabă cu partidul. Nu am auzit de presiuni. Se fac tot felul de socoteli, de calcule. Deoacamdată cota rămâne 16%", a precizat, pentru MEDIAFAX, Mircea Toader.

El a mai arătat că există anumite simulări, dar nu s-a luat o decizie.

"Există nişte simulări, dar, de la a face o simulare până la o decizie, este cale lungă", a apreciat Toader.

Cota de impozitare actuală, de 16%, a fost introdusă la 1 ianuarie 2005 de Cabinetul Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici