Venirea la guvernare l-a împiedicat pe Ludovic Orban să meargă la Forumul de la Davos: Am aflat pe ultima sută de metri

Ludovic Orban a explicat, marţi, pentru MEDIAFAX, că România nu are reprezentanţi la Forumul Economic de la Davos, fiindcă invitaţiile au fost trimise înainte de preluarea guvernării de către PNL.Premierul a precizat că „am aflat târziu şi nu am putut parcurge procedurile”.

450 afișări

„Invitaţiile au fost, practic, înainte de preluarea guvernării de către noi. Noi când am venit, am aflat pe ultima sută de Forumul de la Davos”, a afirmat premierul Ludovic Orban, marţi, pentru MEDIAFAX, întrebat de ce România nu participă la Forumul Davos.

Ludovic Orban a explicat că „practic, acolo e cu rezervări din timp”.

„Am aflat târziu şi nu am putut parcurge proceduri de confirmare”, a mai spus şeful Executivului.

Forumul Economic de la Davos a început marţi, discuţiile fiind axate cu precădere pe schimbările climatice. La întâlnirea anuală urmând să participe 2.821 de participanţi, din care 410 persoane publice; cel mai tânăr are 13 ani, iar cel mai în vârstă 89 de ani.

Numai membrii pot veni participa la World Economic Forum (21 - 24 ianuarie), iar pentru acesta fiecare trebuie să plătească 580.000 de dolari. Cazarea pentru o noapte costă circa 5.000 de dolari.

Preşedintele american Donald Trump, adolescenta Greta Thunberg, activistă de mediu, şeful Uber Dara Khosrowshahi, noul director al FMI Kristalina Georgieva, cancelarul german Angela Merker sau preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde se numără printre oaspeţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pnl,
davos,
orban

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici