Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Mike Pompeo

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a avut, luni, o întâlnire la Departamentul de Stat cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, ea vizitând şi Departamentul Energiei, unde a avut o întrevedere cu secretarul energiei, Rick Perry.

1614 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Mike Pompeo

Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Mike Pompeo

”Vicepremierul Ana Birchall a reafirmat importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti. Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi State Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a ameninţărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe”, informează Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Potrivit sursei citate, Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic.

”Salutând cooperarea excelentă în materie de securitate, Ana Birchall a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor. Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare. Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat semnificaţia specială a discuţiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtăşite de cele două ţări. Totodată, ambasadorul român a salutat cooperarea strânsă dintre cele două ţări în domeniul securităţii şi acţiunile concrete de consolidare a parteneriatului pe dimensiunea economică”, mai informează Ambasada României în SUA.

De asemenea, Ana Birchall a făcut o vizită, tot luni, la Departamentul Energiei, având întâlniri cu secretarul american al energiei, Rick Perry, şi alţi înalţi oficiali.

”În cadrul vizitei a avut loc o întâlnire bilaterală între vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi secretarul Energiei, Rick Perry. În discuţiile cu oficialul american s-a reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. De asemenea, au fost abordate aspecte prioritare privind securitatea energetică regională, proiecte de transport, inter-conectivitate şi promovarea de noi tehnologii în domeniu”, menţionează Ambasada României în SUA.

Vicepremierul Ana Birchall a declarat, potrivit sursei citate, că “România rămâne angajată în identificarea celor mai viabile soluţii din punct de vedere economic pentru a valorifica rezervele energetice din Marea Neagră, consolidarea profilului ţării noastre ca pol de securitate energetică regională fiind un obiectiv prioritar”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici