Vicepremierul Dan Barna anunţă eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Liderul USR PLUS Dan Barna anunţă, luni, că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari va figura pe ordinea de zi a birourilor permanente reunite, urmând să intre în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cel mai târziu săptămâna viitoare.

526 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Dan Barna anunţă eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Dan Barna anunţă eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

„S-a mai discutat despre o temă atât de importantă pentru USR PLUS, dar şi pentru întreaga coaliţie (de guvernare - n.r.), cea legată de pensiile speciale şi, pe termen scurt, pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Biroului Permanent Reunit de mâine dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.), astfel încât miercuri, când va fi şedinţă de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputaţii şi senatorii, astfel încât să votăm, să vedem dacă reuşim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obluigaţie morală asumată”, spune liderul USR PLUS Dan Barna.

El spune că prioritară este „soluţionarea întregii problematici a pensiilor speciale”.

„Ştim însă din deciziile CCR, şi eu vreau să ieşim din logica aceasta a ipocriziei retorice pe care o vedem în diverse spaţii media. Fiecare categorie de pensii numite speciale la modul generic trebuie să aibă o reglementare şi o lege distinctă, tocmai pentru a evita problemele de constituţionalitate. Atunci, ceea ce am agreat în coaliţie - într-adevăr, colegul meu, vicepremierul Kelemen Hunor, şi-a exprimat rezerve legate de această abordare - dar ceea ce spun e să facem paşii pe care trebuie să-i facem. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt un pas firesc, un pas logic. Pentru celelalte categorii avem grup de luctru prin care analizăm care e abordarea sustenabilă şi funcţională juridic, fie că rezolvarea înseamnă impozitare, unde CCR ne-a spus că nu se poate elimina, fie eliminarea. Noi am stabilit în principiu un termen de două luni în care să avem aceste opţiuni şi variante pe fiecare categorie de pensii speciale”, adaugă Barna.

El precizează că proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor va intra în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cel mai târziu săptămâna viitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici