Vicepremierul Oprea a propus organizarea unei şedinţe comune a guvernelor român şi ucrainean

Vicepremierul Gabriel Oprea a propus marţi, la o întrevedere cu ministrul ucraienean de Externe Pavlo Klimkin, organizarea unei şedinţe comune a guvernelor de la Bucureşti şi Kiev, "pentru identificarea proiectelor prioritare de colaborare".

282 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Oprea a propus organizarea unei şedinţe comune a guvernelor român şi ucrainean

Vicepremierul Oprea a propus organizarea unei şedinţe comune a guvernelor român şi ucrainean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Oprea a subliniat "disponibilitatea României de a sprijini autorităţile ucrainene în realizarea reformelor necesare pentru stabilitatea economică şi consolidarea administrativă, în vederea accelerării parcursului european al Ucrainei şi a apropierii sale de structurile euro-atlantice", conform unui comunicat al MAI remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Oprea "a transmis solidaritatea şi susţinerea fermă a Guvernului României pentru consolidarea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei şi pentru evoluţia sa cu succes către structurile europene".

Ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin se află în vizită oficială la Bucureşti, şeful diplomaţiei de la Kiev având o întrevedere cu omologul român Bogdan Aurescu şi fiind primit de către preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici