Vicepremierul Raluca Turcan: Ne dorim ca Ministerul Dezvoltării să nu mai fie doar o puşculiţă de partid

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, că îşi doreşte ca Ministerul Dezvoltării să vină în sprijinul autorităţilor locale şi să aibă o absorbţie a fondurilor europene crescută, fără să mai fie folosit pe post de "puşculiţă de partid".

131 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Raluca Turcan: Ne dorim ca Ministerul Dezvoltării să nu mai fie doar o puşculiţă de partid

Turcan: Ne dorim ca Ministerul Dezvoltării să nu mai fie doar o puşculiţă de partid

"Acest Minister e este un Minister important în Guvernul României. Un Minister care poate să asiguire dezvoltare locală şi un Minister care dorim să nu mai fie «puşculiţă de partid», ci unul care să fie în folos public, dezvoltare şi aducerea prosperităţii. Ne dorim o bună funcţionare a Ministerului şi de asemenea, ne dorim măsuri concrete şi eficiente în sprijinul administraţiilor publice locale, cu primă destinaţie, aceea a asigurării veniturilor la nivelul autorităţilor publice locale în proporţie cât mai mare, să tindem spre 100% şi nu mai puţin să rămână şi redevenţele pe resursele solului la nivelul autorităţilor locale", a precizat Raluca Turcan, joi, în debutul conferinţei de preluare a mandatului de ministru al Dezvoltării de către Ion Ştefan.

Vicepremierul a mai spus că autorităţile locale nu trebuie să aibă competenţe fără a avea resurseşe necesare pentru dezvoltare.

"De asemenea , un al doilea principiu pe care dorim să-l urmărim este acela al niciunei competeneţe fără finanţare. Pentru că am asistat în decursul timpului la competenţe puse în braţele administraţiei publice locale fără resurse de dezvoltare. Responsabilităţi fără resurse, ceea ce înseamnă, pe fond, ineficienţă" , a mai completat Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că doreşte să fie eliminat complet criteriul politic în ceea ce priveşte alocarea de bani publici.

"Aş vrea să le transmit tuturor primarilor gospodari din ţară că activitatea Ministerului se desfăşoară fără conotaţii politice. Cetăţenii conduşi de primari fie PSD, PNL sau UDMR, nu trebuie să fie trataţi după coloratura politică a primarului", a completat Ministrul Lucrărilor Publice şi al Dezvoltării Ion Ştefan.

Raluca Turcan a mai precizat că este necesară o creştere a absorţiei de fonduri europen, printr-o reducere a birocraţiei.

"Ne interesează procesul de absorbţie a fondurilor europene şi în acest sens avem şi în programul de Guvernare ca prioritate, o renegociere a axelor de finanţare astfel încât fondurile europene care pot fi folosite pentru investiţii să fie majorate şi să nu mai fie întârzieri sau pericol de dezangajare la folosirea fondurilor europene. Evident că această creştere a absorbţiei şi a folosirii fondurilor europene trebuie să meargă mână în mână cu ceea ce vom discuta şi la Ministerul Fondurilor Europene, maai exact reducerea birocraţiei şi facilitarea atragerii fondurilor europene în interesul beneficiarului", a mai precizat Raluca Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici