Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: Nici vorbă de Guvern PDL-PNL, USL va forma un guvern condus de Victor Ponta

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că este exclusă varianta unui guvern PDL-PNL, el adăugând că, "după alegeri, USL va avea majoritatea şi va forma un guvern condus de Victor Ponta".

123 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: Nici vorbă de Guvern PDL-PNL, USL va forma un guvern condus de Victor Ponta

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: Nici vorbă de Guvern PDL-PNL, USL va forma un guvern condus de Victor Ponta (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax foto)

"Asta e ca în zicala cu vrabia. Nu, nici vorbă", a comentat el, întrebat despre faptul că preşedintele a declarat, la PRO TV, că nu crede în posibilitatea unui guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, dar "o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL".

Voicu a subliniat că, "după alegeri, USL va avea majoritatea şi va forma un Guvern condus de Victor Ponta".

Întrebat în acest context despre faptul că preşedintele a atras atenţia, în declaraţiile făcute, că USL este alianţă, nu partid, cum prevede articolul 103 din Constituţie, Mihai Voicu a spus: "Atunci vom fi majoritatea parlamentară care nu va vota niciun guvern".

Întrebat totodată despre faptul că preşedintele a spus că s-a simţit jignit în ultimii ani, Mihai Voicu a răspuns: "A plâns? N-a plâns! Acesta e singurul comentariu".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că nu crede în posibilitatea unui Guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, el precizând însă că "o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL".

Întrebat dacă se prefigurează, după viitoarele alegeri, un guvern PSD-PDL, preşedintele a spus: "Nu cred că este posibil aşa ceva. Cred că, dacă este vreo variantă care să apropie două partide, este PDL-PNL. Poate fi o variantă. Dar nu vreau să prejudec cu nimic".

Traian Băsescu a mai spus că precedenta coaliţie făcută de PDL cu PSD a fost "abandonată pe nimic" de social-democraţi. "Cu PSD-ul s-a încercat marea coaliţie, au abandanat-o pe nimic, pentru interese electorale", a spus preşedintele.

Întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care USL va avea o majoritate parlamentară în iarnă, preşedintele a recomandat tuturor să citească cu atenţie articolul 103 din Constituţie.

"Eu aş citi foarte bine articolul 103 din Constituţie. Şi îi rog pe toţi politicienii să citească şi să vadă şi comportamentul meu când am chemat partidele pentru consultări la formarea Guvernului Ungureanu. Eu am chemat exact pe formularea din articolul 103 care spune «Preşedintele invită la consultări partidele reprezentate în Parlament». Partidele", a răspuns Traian Băsescu.

Întrebat din nou despre ipoteza în care USL va avea o majoritate parlamentară, el a spus: "USL nu e partid, e o alianţă. Nu e partid".

Preşedintele nu s-a pronunţat nici pe tema unei eventuale victorii PDL-UNPR la locale şi apoi la legislative. "Nu ştiu. Hai să vedem ce iese la vot şi să discutăm", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici