Viceprimarul Iaşului obţine o nouă victorie în instanţă în cazul suspendării sale din funcţie

Magistraţii ieşeni au respins recursul formulat de prefectul Marian Şerbescu în cazul ordinului emis, de vacantare a postului de consilier local şi, implicit, al celui de viceprimar, deţinut de Gabriel Harabagiu. Decizia este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

207 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul Iaşului obţine o nouă victorie în instanţă în cazul suspendării sale din funcţie

Viceprimarul Iaşului obţine o nouă victorie în instanţă în cazul suspendării sale din funcţie

Curtea de Apel Iaşi a decis, definitiv, suspendarea ordinului emis de către prefectul Maria Şerbescu, de vacantare a postului de consilier local şi a celui de viceprimar, deţinute de Gabriel Harabagiu.
"Respinge recursul declarat de recurentul Prefectul Judeţului Iaşi şi Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Iaşi, sentinţă pe care o menţine. Definitivă", au precizat judecătorii ieşeni.

În luna februarie, reprezentanţii PSD au decis excluderea din rândurile formaţiunii politice a viceprimarului Iaşului, Gabriel Harabagiu, alături de primarul Mihai Chirica.

Viceprimarul a contestat în instanţă excluderea sa. Ulterior, prefectul Marian Şerbescu a semnat ordinul de vacantare a posturilor ocupate de Gabriel Harabagiu. Acesta din urmă a solicitat instanţei suspendarea şi, respectiv, anularea acelui ordin, pentru a putea rămâne pe postul de viceprimar.
La prima instanţă, Tribunalul a decis suspendarea ordinului de prefect, dar Maria Şerbescu a contestat decizia.

Referitor la hotărârea luată de Curtea de Apel Iaşi, prefectul de Iaşi a spus că nu poate comenta pe marginea ei.

"Nu comentez hotărârile instanţei. Dacă instanţa asta a decis, respectăm sentinţele. Pot doar să vă spun că mai există un proces pe fond, referitor la anularea aceluiaşi ordin. Din punctul meu de vedere e important ce se va întâmpla pe fond", a declarant, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Marian Şerbescu.

Gabriel Harabagiu nu a putut fi contactat.

Acesta rămâne pe postul de viceprimar al Iaşului până la soluţionarea litigiilor pe care le are atât cu PSD, privind excluderea sa, cât şi cu prefectul, privind anularea ordinului amintit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici